Με Κεμζούρα κόντρα στη Βαλένθια - Υποψήφιος διάδοχος ο Μπαρτζώκας

Με τον Κεστούτις Κεμζούρα θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βαλένθια και μετά θα παρθεί η απόφαση για τον επόμενο κόουτς. Παίζει γερά το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

Με Κεμζούρα κόντρα στη Βαλένθια - Υποψήφιος διάδοχος ο Μπαρτζώκας

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το τέλος της συνεργασίας της με τον Ντέιβντ Μπλατ. Η "βαριά" ήττα, αλλά κυρίως η απογοητευτική εμφάνιση των "ερυθρολεύκων" κόντρα στη Βιλερμπάν, ήταν κάτι που ενόχλησε και προβλημάτισε έντονα τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι πρόεδροι των Πειραιωτών συναντήθηκαν με τον Αμερικανό κόουτς και αποφάσισαν από κοινού να δώσουν τέλος στη συνεργασία τους. Το ζητούμενο, πλέον, είναι το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας στο μεγάλο λιμάνι...

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως στο ερχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην EuroLeague, κόντρα στη Βαλένθια στο ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή (11/10, 21:30), οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν έχοντας για πρώτο κόουτς τον Κεστούτις Κεμζούρα. Τον μέχρι πρότινος βοηθό προπονητή του Ντέιβιντ Μπλατ. Μάλιστα, υπάρχει και ενδεχόμενο να αναλάβει τις τύχες της ομάδας και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Παράλληλα, όμως, εξετάζονται και εναλλακτικές λύσεις, από προπονητές με εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο. Και το πρώτο όνομα για τον υποψήφιο διάδοχο του Ντέιβιντ Μπλατ, ακούει σε εκείνο του Γιώργου Μπαρτζώκα! Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν προπονητής του Ολυμπιακού για μία διετία (2012-2014), οδηγώντας τους Πειραιώτες στην κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης EuroLeague στο Final Four του Λονδίνου το 2013. Παράλληλα, ήταν και ο κόουτς που στελέχωσε το ρόστερ της ομάδας για την σεζόν 2014-2015 (φέρνοντας ξένους όπως τους Λοτζέσκι, Χάντερ και Ντάνστον), το οποίο ακολούθως κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, φτάνοντας έως και τον τελικό του Final Four στη Μαδρίτη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά τους τελευταίους μήνες, ύστερα από την αποδέσμευση του από την Χίμκι τον περασμένο Γενάρη. Όταν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ακολούθως ανέβαλε δουλειά στη Λοκομοτίβ Κουμπάν (2015-16), την οποία και οδήγησε στο Final Four του Βερολίνου. Στη συνέχεια ηγήθηκε της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα (2016-2017), ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν τεχνικός της παρέας του Αλεξέι Σβεντ.

Αυτές τις μέρες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μαζί με τους συνεργάτες του, βρίσκονται στη Βοστώνη, παρακολουθώντας από κοντά τις προπονήσεις των Μπόστον Σέλτικς.