Ολυμπιακός: Σε αναζήτηση γκαρντ ο Ντέιβιντ Μπλατ

Ο σχεδιασμός της ομάδας του Πειραιά συνεχίζεται και μετά την απόκτηση του Κουζμίνσκας οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν πλέον το γκαρντ που θα ολοκληρώσει το παζλ

Ολυμπιακός: Σε αναζήτηση γκαρντ ο Ντέιβιντ Μπλατ

Όπως σας έχουμε γράψει εδώ στο fosonline η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» έχει κάνει τις προσωπικές του εισηγήσεις, η διοίκηση έκανε πράξη τις επιθυμίες του και πλέον ο Ισραηλινοαμερικάνος αναζητά έναν γκαρντ με τον οποίο θα ολοκληρωθούν οι φετινές κινήσεις της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό επιθυμούν αυτός να είναι όνομα με «βαρύ» βιογραφικό, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι. Ο Ντιλέινι π.χ. που έχει γραφτεί είναι παίκτης από το πάνω ράφι, ωστόσο το κασέ του καθιστά απαγορευτική για τον σύλλογο του Πειραιά τη συνεργασία μαζί του.

Δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι ο Ντιλέινι όταν αγωνιζόταν στην Ευρώπη είχε 2.5 εκατομμύρια ευρώ κασέ, χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξοδέψει ο ελληνικός σύλλογος.

Η υπέρβαση πήγε να γίνει με τον Σλούκα, όμως η υπόθεση κατέληξε σε «ναυάγιο». Ανάλογη έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις και με τον Μίλος Τεόντοσιτς για τον οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκαιγόταν κιόλας ο κόουτς Μπλατ, ενώ από τον Ολυμπιακό είχαν προσεγγίσει και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, πριν αυτός καταλήξει με τριετές συμβόλαιο στην Αρμάνι Μιλάνο.

Έτσι οι επιλογές για ένα γκαρντ με εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα λιγόστεψαν έως και αφανίστηκαν για τον Ολυμπιακό που πλέον μελετά περιπτώσεις παικτών από τις ΗΠΑ.

Στο λιμάνι του Πειραιά είχε προταθεί από μάνατζερ και ο Κόουλ της Μπούντουτσνοστ, όμως ο παίκτης απορρίφθηκε από τον Μπλατ καθώς δεν είχε τις προδιαγραφές που ζητούσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αυτό που θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι μέχρι στιγμής το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Μπάλντουϊν να είναι ο αντικαταστάτης του Γκος ο οποίος έφυγε για τους Γιούτα Τζαζ. Ο Μπλατ εμπιστεύεται στον γκαρντ από τις ΗΠΑ τη θέση του βασικού play maker και αναζητά τον παίκτη που θα έρχεται από πίσω του.

Φυσικά μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία μεταγραφή τα δεδομένα μπορεί και να αλλάξουν και ο γκαρντ που θα έρθει στον Πειραιά να πάρει αυτός τη θέση του βασικού. Όμως όπως είναι τώρα τα πράγματα στην ομάδα, αυτές είναι οι σκέψεις του Μπλατ...