Ολυμπιακός: Η ώρα του Μπλατ

Το περσινό καλοκαίρι ήταν μεταβατικό για τον Ολυμπιακό, αφού οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εμπιστεύθηκαν τα κλειδιά της ομάδας στον Ντέιβιντ Μπλατ.

 

Ολυμπιακός: Η ώρα του Μπλατ

Έναν καταξιωμένο προπονητή ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τη χώρα μας και τον πάγκο του Άρη, όμως τα τελευταία δεν είχε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Ήταν ίσως το πιο «βαρύ» διαθέσιμο όνομα εκείνη την εποχή στην αγορά, μαζί με τον Ετόρε Μεσίνα και η έλευσή του είχε σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας.

Τέλος ο Μάντζαρης από τον Ολυμπιακό

Ο Μπλατ ανέλαβε λοιπόν τους Πειραιώτες σε μια εποχή δύσκολη τόσο για τους «ερυθρόλευκους», όσο και για τον ίδιο αφού ήταν τότε που έκανε μια σοβαρή επέμβαση στη μέση του. Τα πράγματα λοιπόν ήταν «ζόρικα» ούτως ή άλλως από το ξεκίνημα για τον Ισραηλινοαμερικάνο, ο οποίος καλούταν να έρθει να δουλέψει σε μια ομάδα η οποία είχε συνηθίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, όμως προερχόταν από έναν οδυνηρό αποκλεισμό στα playoffs της Euroleague από τη Ζαλγκίρις.

Η αρχή του Μπλατ στον Ολυμπιακό ήταν εντυπωσιακή. Οι Πειραιώτες πέρασαν με εμφατικό τρόπο από τις έδρες της Μπασκόνια και της Χίμκι και άφηναν υποσχέσεις ότι η ομάδα έκανε το επόμενο βήμα. Όλα αυτά όμως κατέρρευσαν μόλις δύο μήνες αργότερα. Ο Ολυμπιακός «φαγώθηκε» από εσωτερικά προβλήματα τα οποία ο Παναθηναϊκός φρόντιζε να κρατά στην επικαιρότητα μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει και κάπως έτσι η πρώτη χρονιά του κόουτς Μπλατ στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, «κάηκε».

Φέτος το πρότζεκτ φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικό για τον κύριο Μπλατ. Οι εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Basket League δίνουν την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να φτιάξουν ομάδα με περισσότερους από έξι ξένους και ο προπονητής του Ολυμπιακού τρίβει τα χέρια του καθώς αυτή η εξέλιξη τον βολεύει.

Στο λιμάνι θα δούμε Αμερικάνους που είτε δεν έχουν δοκιμάσει ξανά την τύχη τους στην Ευρώπη (Μπάλντγουιν και Χαπ), είτε ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους (Πολ, Πάντερ, Ρούμπιτ), ενώ αναμένεται να κλείσει ο Κουζμίνσκας και να αποκτηθεί ένας ακόμα γκαρντ από τις ΗΠΑ.

Στις υπογραφές με Κουζμίνσκας ο Ολυμπιακός

Ρόστερ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του προπονητή ο οποίος πλέον καλείται να μεταδώσει τη φιλοσοφία τους στους παίκτες του και να δούμε φέτος μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Αν θα καταφέρει δεν το ξέρουμε. Όμως σίγουρα είναι στο χέρι του.

ΥΓ. Η στάση του Γιώργου Μπόγρη όλο αυτόν τον καιρό που ακουγόταν ότι θα φύγει από τον Ολυμπιακό αλλά και όταν επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» αποδεικνύει πόσο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι. Να είναι καλά και να διαπρέψει όπου παίζει.

ΥΓ1. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν τεράστιο κεφάλαιο στις επιτυχίες της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Με τον Ολυμπιακό χώρισαν σαν φίλοι. Μην ξεχνάει κανείς πόσα πρόσφερε στην ομάδα. Καλή του επιτυχία στην Ούνικς. Το μέλλον κανείς δεν το ξέρει αλλά και αυτός ίσως κάποια στιγμή επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του εκεί που την απογείωσε.