Το «όχι» του Σλούκα και ο μεταγραφικός «πυρετός» στον Ολυμπιακό

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια επίσημη μεταγραφή και οι οπαδοί της γκρινιάζουν για την στασιμότητα που παρατηρείται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Το «όχι» του Σλούκα και ο μεταγραφικός «πυρετός» στον Ολυμπιακό

Αν μιλούσαμε για κάποια άλλη σεζόν και όχι για τη φετινή η οποία έχει τελειώσει για πρώτη φορά αρκετά νωρίς για τον Ολυμπιακό, οι οπαδοί της ομάδας δεν θα γκρίνιαζαν για τις μεταγραφές που δεν έχουν ανακοινωθεί και όλα θα κυλούσαν φυσιολογικά στην ομάδα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι φέτος οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να χαράξουν άλλο δρόμο, να κλείσουν νωρίς τις «τρύπες» στο ρόστερ και την έχασαν. Όμως ψυχραιμία, διότι υπάρχει εξήγηση...

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρώτος και ο βασικότερος στόχος της ομάδας. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι φέτος αποφάσισαν να κάνουν προσπάθεια ώστε ο Έλληνας γκαρντ να επαναπατριστεί, όμως όπως όλα δείχνουν το σενάριο αυτό απομακρύνεται οριστικά. Βέβαια μέχρι να ανανεώσει με την Φενέρ κανείς δεν ξέρει τι ανατροπή μπορεί να υπάρξει, όμως ας μην μιλάμε υποθετικά και ας μείνουμε στα πραγματικά στοιχεία.

Η υπόθεση του Σλούκα ίσως και να στοίχισε επικοινωνιακά αλλά και και πρακτικά στον Ολυμπιακό αφού πέραν της απογοήτευσης του κόσμου από το διαφαινόμενο «όχι» του, χάθηκε και αρκετός χρόνος από τη διοίκηση η οποία έπρεπε να κάνει κινήσεις για το ρόστερ της νέας σεζόν. Ωστόσο αυτή επέλεξε να «χτίσει» γύρω από τον Σλούκα και αποφάσισε να του δώσει όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να εξετάσει την προσφορά. Ο Ολυμπιακός και ο Σλούκας είχαν μια άριστη και ειλικρινή διαπραγμάτευση. Το αν δεν τα βρήκαν είναι άλλη υπόθεση. Το σημαντικό είναι ότι οι δύο πλευρές δεν επιδόθηκαν σε... τρίπλες όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά έπαιξαν με ανοιχτά χαρτιά.

Από εκεί και πέρα το σενάριο της επιστροφής φαίνεται να κλείνει. Όμως η ζωή στον Ολυμπιακό συνεχίζεται. Οι οπαδοί της ομάδας ανυπομονούν να δουν ποιοι παίκτες θα έρθουν και ήδη στα social media παρατηρείται μια αγωνία η οποία πολλές φορές μετατρέπεται σε αναθέματα προς την διοίκηση και τον κόουτς.

Ξαναγυρίζω από εκεί που ξεκίνησα αυτό το blog. Σε άλλη χρονιά το να μην έχει κλείσει παίκτη ο Ολυμπιακός μέχρι τις 24 Ιουνίου θα ήταν κάτι το φυσιολογικό. Έπειτα από μια σεζόν αποτυχημένη, που η ομάδα ζώστηκε από διάφορα προβλήματα και αποχαιρέτησε νωρίς το ελληνικό πρωτάθλημα, οι οπαδοί δεν αντέχουν τη στασιμότητα.

Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Σκεφτείτε μόνο ότι στην ΚΑΕ ακόμα δεν ξέρουν που θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν και ήδη έχουν κάνει τις πρώτες τους κινήσεις (Κόνιαρης και Έβανς). Αυτό και μόνο δείχνει ότι η διοίκηση είναι σε συνεννόηση με τον Μπλατ και έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της.

Οι επόμενες μέρες μάλιστα αναμένονται «καυτές» τόσο στα θέματα των αποδεσμεύσεων, των ανανεώσεων και των αναπροσαρμογών, όσο και στα μεταγραφικά. Ο γκαρντ που θα έρθει στη θέση του Σλούκα θα είναι όνομα που θα γουστάρει ο κόσμος. Οπότε όσοι αναθεματίζουν τώρα καλό θα είναι να κάνουν λίγη υπομονή.

Έρχονται και οι πανηγυρισμοί...