Ολυμπιακός: Η «ζωή» μετά τον Σλούκα

Όπως όλα δείχνουν το κεφάλαιο της επιστροφής του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό δεν θα γραφτεί, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ολυμπιακός: Η «ζωή» μετά τον Σλούκα

Αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή ο Έλληνας γκαρντ θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Τούρκους και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει το δικό του μέλλον.

Και επειδή αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός δεν έχει αποφασίσει που θα ρίξει το βάρος προκειμένου να αποκτηθεί ένας γκαρντ, ας μην μπλέξουμε για μια ακόμα φορά στην ονοματολογία των ημερών, αλλά στο ίδιο το πλάνο των Πειραιωτών: Με την πρόταση που έκαναν οι πρόεδροι της ΚΑΕ στον Έλληνα γκαρντ του έδειξαν έμπρακτα την εκτίμησή τους στις ικανότητές του και ουσιαστικά του έδωσαν τον ρόλο που θέλει να έχει στην ομάδα.

Τα χρήματα που αποφάσισαν να δαπανήσουν για τον Κώστα συνιστούν υπέρβαση για τον σύλλογο. Μην ξεχνάτε ότι όταν διαβάζετε για ποσά τύπου 5.5 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να υπολογίζετε ότι θα δοθούν περίπου άλλα τόσα στην εφορία από την ΚΑΕ.

Αυτό και μόνο δείχνει ότι στόχος του Ολυμπιακού δεν ήταν να κλείσει τον Σλούκα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά να τον μετατρέψει σε νέο Σπανούλη, δηλαδή αν ο Κώστας ζητούσε να τελειώσει την καριέρα του στο λιμάνι, θα αγωνιζόταν στο ΣΕΦ μέχρι να πει το «αντίο» στα γήπεδα.

Τα χρήματα που θα δίνονταν στον Σλούκα λοιπόν, ίσως είναι υπερβολικό να δοθούν σε έναν Αμερικάνο ο οποίος θα έρθει μεν ως σούπερ όνομα, όμως ο σύλλογος δεν θα μπορεί να επενδύσει πάνω του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει μεν έναν δεινό σκόρερ στον Ολυμπιακό, όμως θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι για ξένο το ταβάνι ίσως είναι λίγο… χαμηλότερο.

Ίσως τα χρήματα που θα έδινε η ομάδα στον Σλούκα να τα δώσει σε δύο Αμερικάνους οι οποίοι θα είναι αποδεδειγμένης αξίας και θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα, όμως δεν θα έχουν και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, το ρόστερ ακόμα είναι υπό συζήτηση.

Η ομάδα του Πειραιά δεν βιάζεται να το κλείσει αφού ακόμα δεν γνωρίζει καν τις απαιτήσεις της νέας σεζόν. Πέραν τούτου, ναι μεν πρέπει να γίνουν κάποιες γρήγορες κινήσεις όπως άλλωστε συνέβη και με τον Έβανς με τον οποίον ήρθε σε προφορική συμφωνία, όμως αυτές θα πρέπει να είναι και μελετημένες.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παίκτης που θα έρθει αντί του Σλούκα θα πρέπει να κάνει «μπαμ» στον κόσμο ο οποίος με το θέμα του Έλληνα γκαρντ έχει γεμίσει πλέον απαιτήσεις.