Πασκουάλ: «Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, έπρεπε να πάρω τα ηνία από τον Ολυμπιακό»

Ο Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται στη Βιτόρια και εκεί ρωτήθηκε τόσο για την εμπειρία του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, όσο και για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. 

 Πασκουάλ: «Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, έπρεπε να πάρω τα ηνία από τον Ολυμπιακό»

Ο Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται στη Βιτόρια, ώστε να παρακολουθήσει το Final Four που διεξάγεται στη χώρα του. Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε τόσο για την εμπειρία του από τα παιχνίδια Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, όσο και για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: ”Είναι δύσκολο για μένα να πω το παραμικρό για αυτό. Είμαι εδώ κι εύχομαι τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά! Θυμάμαι τη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει δυο πρωταθλήματα και ήταν συναρπαστικό για μένα να μπω στη διαδικασία να προσπαθήσω να αλλάξω την κατάσταση, τη δυναστεία και να πάρει τα ηνία η τότε ομάδα μου. Είναι απίθανο συναίσθημα να δουλεύεις για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και να παλεύεις για έναν στόχο.

Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτή την εμπειρία, τώρα λυπάμαι για ό,τι γίνεται. Παρακολουθώ τις εξελίξεις εξ αποστάσεως, δεν ξέρω ακριβώς την κατάσταση. Το μόνο που θέλω αυτή τη Δευτέρα είναι να βάλω την τηλεόραση και να δω το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός! Είναι κάτι που θα ήθελα πολύ! Οι φίλοι μου με ρωτούν για ό,τι γίνεται… Μιλάμε για ό,τι γίνεται”.

Για τον Ρικ Πιτίνο για τα όσα είπε για εκείνον: ”Εκτιμώ ό,τι είπε γιατί το είπε και δημόσια. Τού εύχομαι ότι καλύτερο στη συνέχεια. Συγχαρητήρια για ό,τι έκανε. Αλλά δεν νιώθω έτσι. Νιώθω πως είχα τις ευθύνες μου. Δεν είμαι αυτός που θα παραπονεθώ για έναν παίκτη ή έναν διαιτητή. Δεν είναι η νοοτροπία μου αυτή. Θέλω να πηγαίνω κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα και να είμαι καλύτερος. Δεν θέλω να σκέφτομαι δικαιολογίες”.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας