Έτσι διαμορφώνεται η Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν

Διαβάστε ποιες ομάδες θεωρούνται σίγουρες και ποιες θέσεις παίζονται για τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Euroleague.

Έτσι διαμορφώνεται η Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν

Η χρονιά που έπεται θα βρει το πρωτάθλημα της Euroleague αναβαθμισμένο καθώς οι ομάδες θα αυξηθούν στις 18. Από αυτές οι 11 έχουν εξασφαλισμένη θέση αφού ως μέτοχι της Euroleague έχουν κλειστά συμβόλαια. Πρόκειται για τις Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Αρμάνι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Μακάμπι και Ζαλγκίρις.

Η Βαλένθια κατέκτησε το Eurocup και θα παίξει στο καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όντας η 12η ομάδα, ενώ δύο wild cards θα πάνε στις Μπάγερν και Βιλεμρμπάν. Από εκεί και πέρα ο πρωταθλητής της Αδριατικής θα είναι η 15η ομάδα (ο Ερυθρός Αστέρας προηγείται στους τελικούς με 2-0 της Μπούντουτσνοστ), ενώ θέση θα έχει και ο πρωταθλητής της VTB, ενώ σε περίπτωση που το πάρει η ΤΣΣΚΑ ο δευτεραθλητής.

Τέλος, μια θέση θα έχει και ο πρωταθλητής της Γερμανίας, εκτός κι αν το πάρει εκεί η Μπάγερν, οπότε απευθείας ο δευτεραθλητής θα πάει στην Ευρωλίγκα, όπως δηλαδή και στην VTB.

Να σημειωθεί τέλος ότι μια ακόμα «wild card» αναζητεί κάτοχο, όμως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι αυτός.