Έγραψε ιστορία ο Ποκουσέφσκι (vid)

Σε ηλικία μόλις 17 ετών αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα σε αγώνα της Euroleague.

Έγραψε ιστορία ο Ποκουσέφσκι (vid)

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου κι ενώ τα πάντα είχαν κριθεί ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε στο παρκέ ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχει στη διάθεση του.

Ο λόγος για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 50 δευτερόλεπτα κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο μικρός όχι απλά πήρε το βάπτισμα του πυρρός, αλλά έκανε και ρεκόρ με τη συμμετοχή του.

Είναι ο πιο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού που έπαιξε σε ευρωπαϊκό αγώνα των Πειραιωτών σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ο Ποκουσέφσκι είναι 17 ετών 2 μηνών και 21 ημερών.

Το διάστημα που αγωνίστηκε ο Ποκουσέφσκι πρόλαβε να πάρει δύο ριμπάουντ, να αστοχήσει σε ένα σουτ τριών πόντων και να πάρει ένα φάουλ στην εκπνοή. Σε «νεκρό» χρόνο ο 17χρονος άσος κατάφερε να ευστοχήσει και σε μία βολή.

Ο Ποκουσέβσκι πιάνει θέση ξένου και γι' αυτό βρίσκεται, προς το παρόν τουλάχιστον, εκτός ελληνικού ρόστερ, ενώ στο τέλος του ματς φίλαθλοι και συμπαίκτες τον χειροκρότησαν για τον παρθενικό πόντο του στην Εuroleague.