Ποκουσέφσκι: «Με τα παπούτσια είμαι 2.15»

Ο 17χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου και μίλησε για τις φιλοδοξίες του και τους στόχους του με τον Ολυμπιακό.

Ποκουσέφσκι: «Με τα παπούτσια είμαι 2.15»

Η 19η Μαρτίου θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό του Αλεξέι Ποκουσέφσκι, αφού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου ο Ντέιβιντ Μπλατ του έδωσε εντολή να περάσει στο παρκέ. Ο μικρός έγραψε ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε ποιος είναι ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι

Αρχικά αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του, τον Κώστα Παπανικολάου επισημαίνοντας πως αυτός του έδωσε ώθηση για να παίξει. Στη συνέχεια μίλησε για τον κόσμου που βρέθηκε στο ΣΕΦ λέγοντας: «Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν στο παιχνίδι γιατί ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και νικήσαμε. Ένιωθα καλά όταν μπήκα γιατί ο κόουτς Μπλατ μου ζητάει να σουτάρω. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια που θα μπουν. Αυτό θα το θυμάμαι γιατί ο κόσμος ήταν έτοιμος να το κερδίσει», ανέφερε ο μικρός.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στους στόχους λέγοντας: «Βήμα-βήμα όλα θα γίνουν. Πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσω να παίζω στον Ολυμπιακό όπως τώρα, να βοηθάω την ομάδα και να πάρω καμιά Ευρωλίγκα», είπε ο Ποκουσέφσκι, ο οποίος για το ύψος του τόνισε: «Με τα παπούτσια είμαι 2.15 χωρίς 2.12. Μου αρέσει να παίζω στις θέσεις δύο και τρία», ήταν το σχόλιο του, ενώ δεν έκρυψε πως θέλει να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: «Και στο ΝΒΑ θέλω να παίξω. Εδώ θέλω να δείξω ότι ξέρω και θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα», σχολίασε ο πιτσιρικάς που έγραψε ιστορία στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου.