Τρεις πόλεις υποψήφιες για το Final 4 2027, αβέβαιο για Άμπου Ντάμπι
Μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί γύρω από τη διεξαγωγή του Final Four της EuroLeague για το 2027 στο Άμπου Ντάμπι.
Η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η γενικότερη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής. Η EuroLeague εξετάζει ήδη εναλλακτικές λύσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους για να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τρεις πόλεις με βαριά μπασκετική κουλτούρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για να αναλάβουν τη διοργάνωση. Πρόκειται για το Κάουνας, το Βελιγράδι και τη Βαλένθια. Το Κάουνας (2023) και το Βελιγράδι (2022) αποτελούν δοκιμασμένες και απόλυτα επιτυχημένες επιλογές, έχοντας φιλοξενήσει πρόσφατα το κορυφαίο μπασκετικό ραντεβού με κατάμεστες εξέδρες.
Από την άλλη πλευρά, η Βαλένθια δεν έχει διοργανώσει ποτέ Final Four στο παρελθόν. Ωστόσο, η ισπανική πόλη πιέζει σταθερά τα τελευταία χρόνια, διαθέτοντας υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μια εξαιρετικά ελκυστική αγορά. Παρότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, η ενεργοποίηση των εναλλακτικών πλάνων δείχνει ότι η EuroLeague θέλει να είναι προετοιμασμένη για όλα.