Η διαβολοβδομάδα και η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Δύο αναμετρήσεις οι οποίες με σοβαρότητα από τους «ερυθρόλευκους» μετουσιώνονται σε νίκες-«χρυσάφι».

Η διαβολοβδομάδα και η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στη διαβολοβδομάδα της EuroLeague στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλάνοι είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος, έστω και με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ενώ «καίγονται» για νίκη για να μείνουν στο παιχνίδι της 8αδας. Από την άλλη, οι Πειραιώτες έχουν δείξει πολύ καλό δείγμα γραφής στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και το «Παλάου Μπλαουγκράνα», αν και δύσκολη, δεν είναι και η πιο «καυτή» έδρα στη διοργάνωση. Δύσκολη αποστολή αλλά κάθε άλλο παρά ακατόρθωτη για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Την Πέμπτη (20/12) οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ. Οι νεοφώτιστοι της διοργάνωσης δεν έρχονται για να χάσουν, ωστόσο ο σοβαρός Ολυμπιακός που θα επιβάλλει το ρυθμό του από νωρίς στο ματς δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Οι προσδοκίες για το «2 στα 2» σε μία ακόμα διαβολοβδομάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σαφέστατα και είναι ρεαλιστικές για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με το απόλυτο κάνουν... γερό μπάσιμο για την τετράδα.

Μην ξεχνάμε και το «εμπόδιο» ανάμεσα στην τέταρτη θέση και τον Ολυμπιακό, την Εφές, η οποία αυτή τη στιγμή στο 8-4. Το πρόγραμμα της τουρκικής ομάδας, ωστόσο, προσφέρεται για.... στραβοπάτημα. Η ομάδα του Αταμάν υποδέχεται απόψε (18/12) την Μπούντουσνοστ σε μία θεωρητικά εύκολη αναμέτρηση για τους γηπεδούχους, ωστόσο την Πέμπτη αναμετράται στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και θα έχει δύσκολο βράδυ...