Ολυμπιακός: Αγνώριστος στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στο Βερολίνο, βρέθηκε στο -25, οι σέντερ του δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι και το μόνο που κρατάει είναι η αντίδραση που δεν ήταν αρκετή. 

Ολυμπιακός: Αγνώριστος στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός πήγε σαν αουτσάιντερ στο Βερολίνο, αλλά άπαντες ανέμεναν να δείξει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο. Ας μη ξεχνάμε πως η ομάδα του Πειραιά ταξίδεψε πλήρης στο final four, χωρίς προβλήματα και απουσίες. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μουδιασμένοι στο παιχνίδι και ήταν διστακτικοί στην επίθεση. Είχαν έλλειψη σκληράδας στην άμυνα, με τους Μαδριλένους παράλληλα να έχουν τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας άφησαν τους Ισπανούς να νιώσουν άνετα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 28-10 στο δεκάλεπτο και με +25 στο 19'.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος, διόρθωσαν ορισμένα θέματα που είχαν στην άμυνα, έλεγξαν καλύτερα τα ριμπάουντ, αλλά σαν ομάδα δεν λειτούργησαν σχεδόν ποτέ μέσα στο ματς. Πόνταραν κυρίως στις εμπνεύσεις των Άλεκ Πίτερς, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Σακίλ ΜακΚίσικ, οι οποίοι πήραν πρωτοβουλίες και έβαλαν μεγάλα σουτ. Οι υπόλοιποι, όμως, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ήταν μεγάλη πληγή για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως ηττήθηκε κατά κράτος μέσα στη ρακέτα. Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μουσταφά Φαλ πέτυχαν και οι δύο μαζί μόλις 2 πόντους σε 40 λεπτά. Έντι Ταβάρες και Βενσάν Πουαριέ έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ και περιόρισαν τόσο τον Σέρβο, όσο και τον Γάλλο σέντερ. Ακόμη και ο Μόουζες Ράιτ, δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια μέσα στη σεζόν, κατάφερε παλικαρίσια να πάρει την πρόκριση στο Final Four, περνώντας το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, αλλά η ουσία είναι πως στον ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ πιάστηκε... αδιάβαστος. Ήταν πνευματικά ανέτοιμος και βρέθηκε σε θέση να κυνηγάει συνεχώς στο σκορ, αδυνατώντας να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

H Ρεάλ τιμώρησε κάθε λάθος του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν ποτέ να δείξουν το μπάσκετ που πρεσβεύουν. Στο δεύτερο μέρος υπερπροσπάθεια ήταν συγκινητική, αλλά οι Μαδριλένοι είχαν πάντα τον έλεγχο του ρυθμού. Οι «ερυθρόλευκοι» αδίκησαν τους εαυτούς τους και γέμισαν με πίκρα τον φίλαθλο κόσμο τους, καθώς περίμεναν ένα περισσότερο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Επόμενος στόχος πλέον το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η επόμενη πρόκληση και με μειονέκτημα έδρας.