Ολυμπιακός: Ζητούμενο να φορτσάρει ο Πίτερς στο Final Four

Ο Άλεκ Πίτερς κάνει έξοχη σεζόν φέτος, αλλά κινήθηκε σε... ρηχά νερά κόντρα στη Μπαρτσελόνα - Θα παίξει κομβικό ρόλο η απόδοσή του στο Βερολίνο. 

Ολυμπιακός: Ζητούμενο να φορτσάρει ο Πίτερς στο Final Four

Ο Άλεκ Πίτερς κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος. Είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα, αναβάθμισε το παιχνίδι του και δικαίως η ΚΑΕ τον «έδεσε» στο μεγάλο λιμάνι με νέο συμβόλαιο.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, ολοκληρώνοντας εκείνη την περίοδο με 12,7 πόντους, έχοντας 58,5% στα δίποντα, 51,2% στα τρίποντα (66/129) και 87,3% στις βολές, συν 4,7 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ, σε 25,1 λεπτά συμμετοχής.

Είναι η αιχμή του δόρατος για τους «ερυθρόλευκους» στην επίθεση. Στα πλέι οφς, όμως, κόντρα στην Μπαρτσελόνα περιορίστηκε. Αν εξαιρέσουμε την καλή του εμφάνιση στο 2ο ματς της σειράς στην Βαρκελώνη (20 πόντοι, 5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα), στα υπόλοιπα ματς κινήθηκε σε... ρηχά νερά, μένοντας σε μονοψήφιους αριθμούς και σε ελάχιστες προσπάθειες για σουτ.

Οι αντίπαλοι πλέον τον παίζουν πιο σκληρά, τον βάζουν σημάδι και είναι σημαντικό ενόψει της συνέχειας να βρει ρυθμό, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, τώρα που κρίνονται οι τίτλοι. Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη στο Final Four στο Βερολίνο.

Ενδεχομένως τώρα που έχουν μπει στην επιθετική εξίσωση και άλλοι παίκτες, να βρει και πάλι τους χώρους να δράσει όπως θέλει. Δεν θα έχει βέβαια εύκολο έργο, έχοντας να αντιμετωπίσει δυναμικά «4άρια», όπως τους Γκερσόν Γιαμπουσέλε και Μάριο Χεζόνια.

Η απόδοσή του θα παίξει κομβικό ρόλο στην απόδοση της ομάδας στον τομέα του σκορ. Έχει και εκείνος τη δική του πρόκληση στο Βερολίνο. Πέρσι στο Final Four αγωνίστηκε ελάχιστα καθώς ήταν πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ. Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει πρωταγωνιστής!