Ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τις απαιτούμενες λύσεις απέναντι στο επιθετικό κρεσέντο της Αναντολού Εφές και έτσι έφυγε ηττημένος από την Κωνσταντινούπολη

Ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις

Το σερί των έξι νικών του Ολυμπιακού σταμάτησε στην Τουρκία, εκεί όπου η Εφές έστησε πάρτι στην περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για την είσοδο στα play in και έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης κατάφεραν να βρουν ρυθμό στο τρίποντο χάρη στον Πλάις (3/5 τρίποντα), ο οποίος γνωρίζοντας πως ο Φαλ δεν θα τον ακολουθήσει έξω από τη ρακέτα άνοιξε τον χορό των τριπόντων. Οι Τούρκοι είχαν το εκπληκτικό 14/27 τρίποντα και μοιραία είχαν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση.

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από την κακή τους περιφερειακή άμυνα, την ίδια στιγμή που δεν είχαν πλουραλισμό στην επίθεση. Ο Φαλ ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης των Πειραιωτών δίνοντας πολλές μάχες κάτω από τη ρακέτα. Ο Γάλλος σέντερ με την πάροδο του χρόνου έδειχνε όλο και πιο κουρασμένος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να χάνει την ανωτερότητά του κάτω από τα καλάθια.

Εκτός από τον Φαλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στηρίχθηκε και στον Πίτερς που με τη σειρά του προσπάθησε να ηγηθεί της επίθεσης. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ποικιλία στην επίθεσή τους, με τον Ουόκαπ να δείχνει επηρεασμένος από τον τραυματισμό που αντιμετωπίζει.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι δεν… εμφανίστηκε ο Γκος. Ο Αμερικανός ήταν «άφαντος» με μόλις ένα εύστοχο τρίποντο και 0/3 δίποντα. Τη στιγμή που ο Ουόκαπ έπαιρνε ανάσες, ο Γκος δεν έδινε τις απαιτούμενες λύσεις και έτσι η διαφορά κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Λίγα πράγματα για τα δεδομένα των δυνατοτήτων τους έδωσαν και ο Πετρούσεφ με τον Ράιτ, ενώ θετική εμφάνιση έκανε ο Παπανικολάου. Οι ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, την ίδια στιγμή που ο Κάνααν «ξύπνησε» αργά.

Έτσι ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις στην επίθεση και στα τρίποντα της Εφές, η οποία από την αρχή έως το τέλος διατήρησε το προβάδισμα.

Πλέον, οι Πειραιώτες κοιτούν το εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιλερμπάν (21/3, 21:15), όπου η νίκη είναι μονόδρομος στη μάχη που δίνουν για να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play off.