«Ερυθρόλευκο» ρεβεγιόν

Όταν ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Άλμπα και έτσι άλωσε το Βερολίνο

«Ερυθρόλευκο» ρεβεγιόν

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Άλμπα. Μπορεί η ομάδα του Βερολίνου να μην τρομάζει σαν όνομα παρόλα αυτά κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρεί εύκολο στην EuroLeague, ακόμα και εάν είναι απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας. Στην Ευρώπη η ομάδα του Πειραιά προερχόταν από το διπλό επί της Βιλερμπάν και ήθελε να κάνει το ίδιο και στην έδρα των «κίτρινων». Η αποστολή των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ήταν εύκολη. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο πρώτο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα.

Οι Γερμανοί μπήκαν πιο διαβασμένοι σε σύγκριση με τους Πειραιώτες που προχωρούσαν σε μεγάλες επιθέσεις και έδειχναν να μην βρίσκουν τις κατάλληλες λύσεις. Έτσι οδηγήθηκαν σε σουτ με κακές προϋποθέσεις και έκλεισαν την περίοδο με 2/9 τρίποντα. Επιπρόσθετα είχαν υποπέσει σε τρία λάθη, με την Άλμπα να μην έχει κανένα και να πετυχαίνει 5/8 τρίποντα. Στη δεύτερη περίοδο οι «κίτρινοι» πάτησαν το πόδι στο γκάζι και με ένα σερί 8-0 ξέφυγαν στο σκορ με διψήφια διαφορά.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σε εκείνο σημείο έβγαλαν την απαιτούμενη αντίδραση και με γρήγορους πόντους βρήκαν την ευκαιρία να απαντήσουν στο σερί των αντιπάλων. Επιπλέον εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στη ρακέτα και με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Μιλουτίνοφ μείωσαν την απόσταση στους τρεις πόντους. Το 43-40 του ημιχρόνου ήταν σύμμαχος του Ολυμπιακού, αφού θα μπορούσε η Άλμπα να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά.

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης η γηπεδούχος ομάδα είδε επτά παίκτες της να ευστοχούν τουλάχιστον σε ένα τρίποντο, με τους Μπιν και Μπράουν να έχουν από δύο. Αυτό μαρτυρά πως η περιφερειακή άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν η κατάλληλη. Εκτός της κακής άμυνας οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο ημίχρονο 4/14 τρίποντα.

Το στοιχείο που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν ο τομέας των ριμπάουντ, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν 18 συνολικά, έναντι 13 της Άλμπα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε και βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνά του. Με τον Φαλ να σκοράρει και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 27-8 και πήγαν στην τελευταία περίοδο με το υπέρ τους 67-51.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν υπήρξε κάποια μεγάλη έκπληξη, αφού η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο νούμερο, παρά την προσπάθεια της Άλμπα να τη ρίξει. Έτσι οι παίκτες του Μπαρτζώκα πέρασαν νικηφόρα από το Βερολίνο με μία εμφάνιση που στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετική. Στο μαραθώνιο της EuroLeague αυτό που μετράει είναι η νίκη και στο μεγάλο λιμάνι οφείλουν τέτοια παιχνίδια να τα κατακτούν με άνεση, χωρίς να δίνουν ελπίδες στον αντίπαλο.

Πολλοί ήταν οι διακριθέντες από πλευράς νικητών, αλλά χθες εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Φαλ. Αν και ο Πίτερς πέτυχε 23 πόντους, ο Γάλλος σέντερ έκανε αθόρυβη δουλειά και σκέπασε τα καλάθια σημειώνοντας 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 μπλοκ. Πλέον η ομάδα του Πειραιά αποχαιρετά το 2023 στο 9-8 και ευελπιστεί από το νέο έτος να βελτιώσει περισσότερο το ρεκόρ της και να ανέβει στη βαθμολογία της EuroLeague, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο.

Κλείνοντας πρέπει να υπενθυμίσουμε πως αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη χωρίς τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» από την επόμενη αναμέτρηση των νταμπλούχων Ελλάδας στην EuroLeague θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και αυτό αν μη τι άλλο θα δώσει μία παραπάνω λύση στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.