Ολυμπιακός: Ο Πίτερς ηγέτης της φετινής ομάδας!

Ο Άλεκ Πίτερς είναι ο ηγέτης του φετινού Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο Πίτερς ηγέτης της φετινής ομάδας!

Ο Ολυμπιακός ξόρκισε το κακό με τον Ερυθρό Αστέρα και τον κέρδισε επιτέλους ύστερα από τέσσερις ήττες. Όπως πήγαινε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, νιώθαμε ότι μπορεί να επαναλαμβανόταν το έργο, όμως στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός και σταματώντας τους Σέρβους στην γ’ περίοδο (μόλις 9 πόντους).

Επιθετικά, ήταν η βραδιά του Άλεκ Πίτερς, ο οποίος με τους 28 πόντους που πέτυχε, έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα! Ο Αμερικανός, όσο κι αν μην το πιστεύαμε μέχρι και πριν λίγο καιρό, έχει εξελιχθεί στον ηγέτη του φετινού Ολυμπιακού και οδηγεί την ομάδα του Πειραιά. Και είναι στην ουσία ο… διάδοχος του Σάσα Βεζένκοφ!

Στη ρακέτα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νιώθει πάρα πολύ τυχερός που διαθέτει τον Μουστάφα Φαλ. Ο Γάλλος για άλλο ένα παιχνίδι ήταν συγκινητικός, «έλιωσε» στο παρκέ και έπαιξε και για τον (απόντα) Μιλουτίνοφ.

Από κει και πέρα, ο Ουόκαπ επιθετικά μπορεί να δυσκολεύεται φέτος, αλλά στην άμυνα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και μαζί με τον Λούντζη περιόρισαν όσο μπορούσαν τον Νέντοβιτς (στην κρίσιμη γ’ περίοδο εξουδετερώθηκε). Σπουδαία επίσης η προσφορά του Κάνααν (με τα κλασικά του τρίποντα που… κόβουν τα πόδια των αντιπάλων) όπως και του Παπανικολάου. Ο αρχηγός παρά την κούραση κι αυτός, τα έδωσε όλα σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε λοιπόν με το απόλυτο μια δύσκολη «διαβολοβδομάδα» και προχωρά με ανεβασμένο το ηθικό. Βελτίωσε το ρεκόρ του στο 5-4 και πήρε κουράγιο για τη συνέχεια. Το θέμα της ενίσχυσης πάντως δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Χρειάζεται τόνωση του ρόστερ του ο Ολυμπιακός, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός!