Ολυμπιακός: Γκος για τις στιγμές που η μπάλα θα «καίει»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποντάρει πολλά φέτος στο ταλέντο του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος - Μέρος του ρόλου του να κάνει τη διαφορά στα δύσκολα - Έλλειψε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Γκος για τις στιγμές που η μπάλα θα «καίει»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ήταν διακαής πόθος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Όχι μόνο φέτος, αλλά και το καλοκαίρι του 2021, μόνο που ο παίκτης προτίμησε τότε να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Έλληνας τεχνικός είχε και έχει εξαιρετική άποψη για τον 29χρονο Αμερικανό γκαρντ. Καλός χειριστής της μπάλας, μπορεί να τη μεταφέρει με ασφάλεια από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, εξαιρετικός δημιουργός και αρτίστας στο πικ εν ρολ, όχι μόνο στο να δημιουργήσει, αλλά και στο να εκτελέσει. Ξέρει να παίρνει σωστά τα σκριν, σουτάρει μετά από ντρίμπλα, φημίζεται για το «φλότερ» σουτάκι που διαθέτει, ενώ πλέον έχει βελτιώσει όχι μόνο την ευχέρειά του στο περιφερειακό σουτ, αλλά και στις διεισδύσεις μέσα στη ρακέτα.

Δεν είναι ο ίδιος παίκτης σε σχέση με εκείνον προ πενταετίας (2018-2019) στο μεγάλο λιμάνι. Έχει ωριμάσει και έχει σαφώς εξελίξει το παιχνίδι του. Ύστερα και από την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα, μέρος του ρόλου του είναι να πάρει πάνω του τις κατοχές, αλλά και τις ευθύνες που είχε πέρσι ο Έλληνας γκαρντ. Έλλειψε όμως η παρουσία στον Ολυμπιακό, καθώς εξαιτίας συνεχόμενων μικροτραυματισμών, έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας. Σε δύο ματς έλλειψε (Μπαρτσελόνα, Μιλάνο) και οι Πειραιώτες έχασαν. Σε δύο αναμετρήσεις έδωσε το «παρών» και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν. Και μάλιστα στην παράταση, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Παρτιζάν.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως και στις δύο αυτές αναμετρήσεις έβαλε μεγάλα σουτ όταν η μπάλα «έκαιγε». Στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση. Σε 27 λεπτά είχε 16 πόντους, με 3/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα, συν 3 ασίστ, ευστοχώντας σε «καυτά» τρίποντα, τόσο στην τέταρτη περίοδο, όσο κυρίως στην κρίσιμη παράταση που έκρινε το ματς. Τα δικά του μακρινά σουτ ήταν εκείνα που «εκτέλεσαν» το «τριφύλλι», δείχνοντας κρύο αίμα σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα. Κόντρα στην Παρτιζάν, όντας φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, κατάφερε να παίξει 31 λεπτά, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν άστοχος.

Την κρίσιμη στιγμή όμως φώναξε «παρών». Με το σκορ στο 92-91 και ενώ ανέμεναν λιγότερο από 20'' στον έξτρα χρόνο, έβαλε ένα μεγάλο σουτ, με το οποίο διαμόρφωσε το 94-91. Πήρε έξοχα το σκριν (Μιλουτίνοβ) στο ύψος του τριπόντου, κινήθηκε στην εντέλεια από τον αριστερό διάδρομο, ύψωσε σωστά το κορμί του, πέταξε με καμπύλη τη μπάλα και εκείνη βρήκε μόνο δίχτυ. Μία μπάλα που εκείνη τη στιγμή... ζύγιζε τόνους.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος δείχνει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του παίκτη που θα πάρει πάνω του τα κρίσιμα σουτ και όσο αυτά μπαίνουν, τόσο αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, αλλά και το ηθικό του. Οι συμπαίκτες του θέλουν να τον υποστηρίξουν σε αυτό το κομμάτι, όπως και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα στις δυνατότητές του. Είναι δεδομένο πως θα δούμε την καλύτερη εκδοχή του στη συνέχεια, αρκεί να παραμείνει υγιής και πάρει παιχνίδια στα πόδια του ώστε να διατηρήσει τον ρυθμό του.