«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινούν από διαφορετική βάση στην Euroleague»

Ο Γιάννης Γιαννούλης μιλάει στο Fosonline για τη νέα ευρωλίγκα και αναλύει την αφετηρία από την οποία ξεκινούν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Γιατί θεωρεί καλή τη μεταγραφή του Χάκετ στην ΤΣΣΚΑ και πώς αλλάζει η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Ναβάρο. 

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινούν από διαφορετική βάση στην Euroleague»

Έχει αγωνιστεί στην ευρωλίγκα με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, όμως ο ίδιος σε παλιότερή του συνέντευξη έχει παραδεχθεί ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, τότε θα πήγαινε στον Ολυμπιακό όταν τελικά είχε φορέσει τα «πράσινα». Ωστόσο η αντιπαλότητα των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ, τον είχε κάνει τότε να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟ κι έτσι δεν έμαθε ποτέ πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή του αν είχε κατηφορίσει προς το λιμάνι.

Ζητήσαμε από τον Γιάννη Γιαννούλη να μας πει την άποψή του για τους δύο «αιώνιους αντιπάλους» του ελληνικού αθλητισμού κι εκείνος δέχθηκε με χαρά. Διαβάστε λοιπόν τι μας είπε για το νέο Ολυμπιακό του Μπλατ, τον Κιθ Λάνγκφορντ που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους πράσινους, αλλά και για την μεταγραφή του Χάκετ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη φυγή του Ναβ'αρο από την Μπαρτσελόνα!

Γιάννη καλησπέρα. Θα ξεκινήσω αμέσως με τις ερωτήσεις. Κατά τη γνώμη σου ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή της Ευρωλίγκας;

«Νομίζω ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ που πήγε στον Παναθηναϊκό είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν είναι ο εαυτός του γιατί είχε κάποια προβλήματα την περσινή σεζόν έχω την άποψη ότι θα βοηθήσει πολύ τη νέα του ομάδα.

Μπορεί να δέσει με τους συμπαίκτες του και να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας και την ψυχολογία του Παναθηναϊκού κι έτσι οι «πράσινοι» αυξάνουν τις πιθανότητές τους να συμμετάσχουν ξανά μετά από χρόνια Final Four».

Μίλησέ μου λίγο για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Πως τους βλέπεις φέτος;

«Περισσότερο ενισχυμένος είναι ο Ολυμπιακός. Πήρε πολλούς και καλούς παίκτες, όμως νομίζω ότι στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός είναι πιο «δεμένη» ομάδα από τους «ερυθρόλευκους»».

Γιατί το λες αυτό;

«Από την άποψη ότι δεν έκαναν πολλές αλλαγές και αυτοί που ήρθαν, όπως ο Λάσμε και ο Παπαγιάννης ξέρουν τα κατατόπια και έχουν γνώση της φιλοσοφίας της ομάδας. Είναι μια χρονιά που ο Ολυμπιακός κάνει νέα ομάδα ενώ ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει τον κορμό του και έχει και τον ίδιο προπονητή για τρίτη συνεχόμενη σεζόν».

Θεωρείς ότι ο Μπλατ θα φέρει νέες ιδέες στον Ολυμπιακό;

«Κοίταξε, ο Πασκουάλ είναι προπονητής της υπομονής. Δηλαδή και να μην ξεκινήσει καλά η χρονιά και να έρθουν στραβά αποτελέσματα έχει την υπομονή να «γυρίσει» τα πράγματα. Ξέρει πια τον τρόπο. Ενώ από την άλλη ο Μπλατ θέλει να αποδείξει από την πρώτη κιόλας μέρα ότι θέλει να κάνει καλή δουλειά στον Ολυμπιακό κι αυτό ίσως είναι δίκοπο μααχαίρι. Δηλαδή μπορεί να παίζει η ομάδα του στην αρχή καλά και αυτό στη συνέχεια να του στοιχίσει σε δυνάμεις».

Πιστεύεις ότι δεν το έχει προβλέψει αυτό ώστε να κάνει σωστή διαχείριση;

«Κοίτα, μιλάμε για έναν πολύ καλό προπονητή όμως όσο και έξυπνοι και να είναι κάποιοι προπονητές και όσο και να τους βοηθάει η τεχνολογία πλέον σε όλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παράγοντας άνθρωπος θα θέλει να δείξει ότι η ομάδα του έκανε καλά που του εμπιστεύθηκε τη θέση. Αντίθετα, ο Πασκουάλ δεν έχει αυτό το άγχος καθώς δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν και θα το πάει λάου - λάου».

Από τις ομάδες του εξωτερικού σου έκανε καμιά μεταγραφή εντύπωση;

«Μου άρεσε η μετακίνηση του Χάκετ στην ΤΣΣΚΑ. Μιλάμε για έναν παίκτη που είναι πολυεργαλείο. Αν κολλήσει καλά σε μια ομάδα μπορεί να κάνει «παπάδες». Είναι πολύ καλός παίκτης, ομαδικός και όλοι θα τον ήθελαν για συμπαίκτη. Βέβαια αρκεί να ταιριάξει και με την ομάδα. Στην Μπάμπεργκ δεν έδωσε όσα μπορούσε. Όμως πρόκειται για μπασκετμπολίστα που βοηθάει και στην επίθεση και στην άμυνα και η ΤΣΣΚΑ ισχυροποιήθηκε με την απόκτησή του».

Ποια ομάδα πιστεύεις θα δείξει φέτος διαφορετικό πρόσωπο;

«Η Μπαρτσελόνα που δεν θα έχει τον Ναβάρο. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ναβάρο, αν και τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ο παίκτης που έκανε τα πάντα παλιότερα, όμως πιστεύω ότι το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται εκεί θα αλλάξει όλη την ομάδα».

Σχετικά link:

Τα ρόστερ της EuroLeague

I feel Devotion: Το αφιέρωμα της EuroLeague στον Ολυμπιακό του Μπλατ

Το αίνιγμα και το «πρέπει»