I feel Devotion: Το αφιέρωμα της EuroLeague στον Ολυμπιακό του Μπλατ (vid)

Η EuroLeague δημοσίευσε το video με το αφιέρωμα της στον ανανεωμένο Ολυμπιακό του  Μπλατ. Μίλησαν τόσο ο κόουτς, όσο και οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Τουπάν και Γκος, για την φετινή σεζόν που ξεκινά 

I feel Devotion: Το αφιέρωμα της EuroLeague στον Ολυμπιακό του Μπλατ (vid)

Μπλατ: «Περήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στην άφιξη του στο μεγάλο λιμάνι, σχολιάζοντας τα εξής: "Ο Ολυμπιακός μου έδειξε ζεστό ενδιαφέρον, δεν το σκέφτηκα και πολύ και πάρα πολύ γρήγορα ήρθαμε σε συμφωνία. Να που είμαι εδώ, λοιπόν, στον Ολυμπιακό, σε ένα υπέροχο μέρος. Είμαι περήφανος που φοράω τα χρώματα του Ολυμπιακού, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, νιώθω τυχερός που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Εύχομαι να καταφέρω να δώσω σε αυτή την ομάδα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Τουπάν έχει ταλέντο και ποιότητα και κυρίως θεωρώ πως έχει μεγάλες δυνατότητες ώστε να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σαν παίκτης. Ο πατέρας του ήταν προπονητής σε ομάδα και μπορώ να σου πω πως λατρεύω να συνεργάζομαι με αθλητές που οι πατεράδες τους ήταν συνάδελφοι μου.

Ο Γκος είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και ικανός. Είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Έχει μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα ώστε να κάνει αυτό που πρέπει ώστε να φτάσει στο επόμενο επίπεδο.

Σπανούλης: «Ο Μπλατ μπορεί να αγγίξει την καρδιά σου»

Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ έθεσε και τους στόχους του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν: «Ο κόουτς Μπλατ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Όλοι το ξέρουν αυτό. Διαθέτει τεράστια εμπειρία. Σε όποια ομάδα και αν δούλεψε έφερε σπουδαία αποτελέσματα. Προσπαθούμε να μάθουμε από εκείνον πράγματα και επιδιώκουμε να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία του. Με τον τρόπο που σου μιλάει, ορισμένες φορές μπορεί να αγγίξει την καρδιά σου. Μπορώ να πω πως όλοι αισθάνονται όμορφα μαζί του στην ομάδα.

Όταν βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό, οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Θέλουμε να επιστρέψουμε στους τίτλους, αλλά και να επανέλθουμε στα Final Four. Εδώ είναι Ολυμπιακός, αυτός είναι ο Ολυμπιακός».

Πρίντεζης: «Ο Μπλατ θέλει να αποκτήσουμε και πάλι το πνεύμα του νικητή»

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του σχολίασε τα εξής: «Ο κόουτς Μπλατ θέλει να επιστρέψουμε στα Final Four, να αποκτήσουμε και πάλι το πνεύμα του νικητή, αλλά και να βελτιώσει όλους τους παίκτες στο ρόστερ. Από τους νεαρότερους έως και τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Από όλους τους παίκτες του θέλει να παίρνει το 100%»

Τουπάν: «Μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα μου ο Ολυμπιακός»

Ο Γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού, Αξέλ Τουπάν, σχολίασε τα εξής για την απόφαση του να αφήσει την Ζαλγκίρις για τους Πειραιώτες: «Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις ομάδα, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από μία πετυχημένη σεζόν, όπως η Ζαλγκίρις, η οποία έφτασε στο Final Four. Όμως, από την στιγμή που παρουσιάστηκε η δυνατότητα του Ολυμπιακού, θεώρησα πως αυτό είναι μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα μου και έπρεπε να το κάνω. Δεν ήταν εύκολο να φύγω, αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Γκος: «Τιμή για εμένα που ήμουν η πρώτη μεταγραφή του Μπλατ»

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, στάθηκε στο γεγονός πως αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι: «Είναι τιμή για εμένα που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, όπως είναι και τιμή μου που αποτέλεσμα την πρώτη μεταγραφική κίνηση στον Ολυμπιακό για τον κόουτς Μπλατ. Είναι σημαντικό για εμένα που με ζήτησε σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός. Όταν μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο, δεν το σκέφτηκα και πολύ ώστε να πάρω απόφαση να έρθω εδώ ώστε να δουλέψω μαζί του».

Σχετικά link:

Τα φετινά ρόστερ της EuroLeague

Το αίνιγμα και το πρέπει