Το πλήγμα με το τρίποντο και αυτά που έκαναν την διαφορά στο Βελιγράδι

O Oλυμπιακός φέτος ποντάρει στο τρίποντο, έχει μία ομάδα με έφεση στο περιφερειακό σουτ, αλλά στο σύγχρονο μπάσκετ είναι αδύνατον να κερδίσεις με μόλις 3 τρίποντα, ξεκινώντας το ματς με 0/15. Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στο Βελιγράδι.

Το πλήγμα με το τρίποντο και αυτά που έκαναν την διαφορά στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Παρτιζάν, σε ένα ματς που βρέθηκε εκτός ρυθμού. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν τη δύναμη και τη μαχητικότητα των Σέρβων στην άμυνα, οι οποίοι πήραν αρκετές διεκδικούμενες μπάλες. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να είναι μία ταχύτητα μπροστά στις περισσότερες φάσεις.

Στο σύγχρονο μπάσκετ, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο το περιφερειακό σουτ. Είναι αδύνατον να κερδίσεις ματς Ευρωλίγκας και μάλιστα εκτός έδρας, έχοντας ξεκινήσει το ματς με 0/15 τρίποντα έως το 32', ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 3/20 (15%). Οι Πειραιώτες τα... έσπασαν από την περιφέρεια και όλα αυτά σε αντίθεση με τους Σέρβους, οι οποίοι πήραν... φωτιά από την περιφέρεια (12/29 τρίποντα). Η διαφορά στα μακρινά σουτ, τα 15 ερυθρόλευκα λάθη, αλλά και η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων (που περιόρισαν τον Βεζένκοφ) έκαναν τη διαφορά.

Δεν χάθηκε τίποτα για τον Ολυμπιακό. Παραμένει πρωτοπόρος στην Ευρωλίγκα και θα έχει τη δυνατότητα την ερχόμενη εβδομάδα (με Παναθηναϊκό και Βιλερμπάν), μέσα στο ΣΕΦ, να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs. Είναι μία ήττα που μπορεί να «αφυπνίσει» τους Πειραιώτες καθώς οι σερί νίκες φέρνουν αρκετές φορές και έναν εφησυχασμό.

Δεν παίζει όμως μόνο ο Ολυμπιακός. Παίζει και ο αντίπαλος. Η Παρτιζάν είχε δύο τρομερούς σουτέρ που έκαναν μεγάλη ζημιά στους Πειραιώτες. Ο Κέβιν Πάντερ με 17 πόντους (4/7 τρίποντα) και ο Τζέιμς Νάναλι με 19 (3/6 τρίποντα), ήταν... πληγές στις οποίες δεν κατάφερε ποτέ να βρει λύση η ομάδα του Πειραιά. Της έλλειψε και το καλό ματς του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά ο Βούλγαρος δεν γίνεται να παίζει πάντα καλά.