Άμυνα για Κάουνας

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα απέδειξε γιατί είναι μια ομάδα… φτιαγμένη για το Κάουνας.

Άμυνα για Κάουνας

Σε ένα ματς που θύμισε πέμπτο αγώνα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα απέδειξε γιατί είναι μια ομάδα… φτιαγμένη για το Κάουνας. Σε μια βραδιά όπου ο Βεζένκοφ δεν ήταν «ζεστός» και η Μπαρτσελόνα μπήκε δυναμικά στον αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν τις λύσεις και πήραν αυτό που ήθελαν μέσα από τη φοβερή και τρομερή άμυνά τους. Ο πάγκος (Σλούκας, Λαρεντζάκης, Μακ Κίσικ, Πίτερς, Μπλακ) στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε το σύνθημα, ο Μίροτιτς ήταν απελπιστικά μόνος να παλεύει και από τη στιγμή που ο αγώνας γύρισε γρήγορα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός τον έλεγξε και είχε τον πρώτο λόγο.

Οι Λαρεντζάκης, Μακ Κίσικ, Μπλακ κράτησαν την ομάδα και στο β’ ημίχρονο της αναμέτρησης, απέναντι σε μια ποιοτική και φοβερά ταλαντούχα ομάδα όπως είναι η Μπαρτσελόνα, που τα βρήκε σκούρα απέναντι στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, αλλά ποτέ δεν τα παράτησε. Βρήκε λύσεις στην επανάληψη με τρίποντα των Λαπροβίτολα, Κάλινιτς και σταθερά τον Μίροτιτς που προσπαθούσε όσο του επέτρεπαν οι παίκτες του Ολυμπιακού να… χτυπήσει στις αλλαγές.

Το «κλειδί» ήταν πως ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα κι ας μην μπορούσε να «καθαρίσει» τον αγώνα (δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια ομάδα ήταν απέναντι στους Πειραιώτες). Μπροστά ο Θρύλος, άντεχε η Μπάρτσα, αλλά την κατάλληλη στιγμή ήρθε από τον πάγκο ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έδωσε τη χαριστική βολή, μαζί με τον Λαρεντζάκη βέβαια, στους Καταλανούς που… έφτυσαν αίμα για να μείνουν μέσα στο ματς, αλλά στο φινάλε έφυγαν από το «καμίνι» του ΣΕΦ με κατεβασμένα τα κεφάλια.