Ο Κάνααν από τα… Μανιάτικα

Ο Αμερικανός γκαρντ, Αϊζάια Κάνααν έχει κερδίσει ήδη μια θέση στην καρδιά και των πιο απαιτητικών φίλων του Ολυμπιακού.

Ο Κάνααν από τα… Μανιάτικα

Ο Αϊζάια Κάνααν η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού.

Ενδεχομένως να περίμεναν πως με το έτσι θέλω θα…μπει σε μια «στρωμένη» ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, θα πάρει την μπάλα και θα κάνει ότι θέλει στην επίθεση και δεν θα τον ενδιαφέρει η άμυνα.

Ο Κάνααν δεν είναι αυτός ο παίκτης. Είναι ο Αμερικανός γκαρντ που θα παίξει άμυνα, θα βάλει το σώμα του, θα…κυνηγήσει την επαφή, δεν θα φοβηθεί το φάουλ, σκεπτόμενος πως πρέπει να μείνει μέσα αρκετά λεπτά για να γράψει το κοντέρ πόντους.

Είναι ο Αμερικανός που εάν δει τον Βεζένκοφ στη γωνία, ελεύθερο για να σουτάρει, θα πασάρει και δεν θα κοιτάξει να κάνει την…τρέλα του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Κάνααν μέσα στο παιχνίδι – όπως μας έδειξε και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε – δεν μπορεί να πάει και σε μια τραβηγμένη προσπάθεια.

Ένα είναι σίγουρο. Ο Κάνααν μέσα σε έναν μήνα έχει κερδίσει ήδη μια θέση στην… καρδιά και των πιο απαιτητικών φίλων του Ολυμπιακού. Δύο εμφανίσεις μακριά από το ΣΕΦ ήταν αρκετές για αυτό.

Η μία στις 30/12 απέναντι στον Παναθηναϊκό και η άλλη το βράδυ της Τρίτης (31/1) με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε.

17 πόντοι στο 95-71 επί του ΠΑΟ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, 20 πόντοι στο 93-73 κόντρα στους Τούρκους στην επίσης κατάμεστη έδρα τους.

Γιατί τί θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού στο μπάσκετ εκτός από τρόπαια και τίτλους;

Θέλει φυσικά νίκες εντός και εκτός έδρας απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό αλλά και επιτυχίες σε δύσκολες έδρες στην Ευρώπη, όπως είναι αυτή της Φενέρμπαχτσε.

Ο Κάνααν ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών σε αυτά τα δύο σημαντικά διπλά του Ολυμπιακού και οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν αγαπήσει, αφού δείχνει πως είναι ένας παίκτης που δεν φοβάται.

Επόμενο… τεστ για τον Αμερικανό γκαρντ στο Βελιγράδι, στις 24 Μαρτίου απέναντι στην Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς.