Η Μονακό… ντύθηκε Λιμόζ για να τα βγάλει πέρα με τον Ολυμπιακό

Η Μονακό…ντύθηκε Λιμόζ αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει το παιχνίδι.

Η Μονακό… ντύθηκε Λιμόζ για να τα βγάλει πέρα με τον Ολυμπιακό

Για περίπου 13 λεπτά, είδαμε το βράδυ της Τρίτης τον γνωστό λαμπερό Ολυμπιακό. Μια ομάδα που κυκλοφορεί την μπάλα εξαιρετικά, παίζει καταπληκτική άμυνα, οι παίκτες του βρίσκονται με «κλειστά» τα ματιά, έχουν ισορροπία και στις δυο πλευρές του παρκέ και παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

Βέβαια σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός ήταν από το ξεκίνημα άστοχος στα σουτ τριών πόντων και αυτό δεν του επέτρεψε να ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Η Μονακό, μια ομάδα με επιθετικό ταλέντο, έμοιαζε να τα έχει χαμένα αλλά έμεινε μέσα στο ματς στη δεύτερη περίοδο με τον εξαιρετικό Μάικ Τζέιμς αλλά και την άμυνά της που όσο περνούσε η ώρα…θύμιζε τη Λιμόζ του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Σε μια εποχή όπου το μπάσκετ έχει αλλάξει, κάποια στιγμή νομίζαμε πως στον πάγκο της γαλλικής ομάδας ήταν ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και στον Σλούκα πάνω έπεφτε ο Τζιμ Μπιλμπά.

Η ουσία είναι πως η Μονακό με τους αθλητικούς παίκτες που διαθέτει έβαλε για μία ακόμη φορά δύσκολα στον Ολυμπιακό και τον κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν.

Η Μονακό που «ντύθηκε» Λιμόζ…

Κέρδισε έναν Ολυμπιακό που είχε 20 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια σε τρία δεκάλεπτα πέτυχε μόλις 40!

Κέρδισε έναν Ολυμπιακό που στην πρώτη περίοδο είχε μόλις ένα λάθος – κι αυτό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης – και στα επόμενα τρία δεκάλεπτα έκανε άλλα 14!

Κέρδισε έναν Ολυμπιακό που είχε 12/26 δίποντα, 8/29 τρίποντα.

Κέρδισε έναν Ολυμπιακό όπου οι Σλούκας, Κάνααν, Ουόκαπ και Βεζένκοφ είχαν μαζί 2/17 τρίποντα!

Κέρδισε έναν Ολυμπιακό που παρά την τραγική εμφάνιση επιθετικά από το 17’ και μετά, θα μπορούσε να είχε πάρει το παιχνίδι, εάν ο Μπλακ δεν κάρφωνε τη μπάλα στο σίδερο, ο ΜακΚίσικ τελείωνε έναν αιφνιδιασμό ή φυσικά ο Πίτερς που έκανε και πάλι πολύ καλό παιχνίδι, δεν αστοχούσε ολομόναχος στο λέι απ για να περάσει μπροστά η ομάδα του.

Ίσως τελικά αυτό να έλειπε από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα το βράδυ της Τρίτης (11/1) στο Μονακό. Ένα προσπέρασμα στα κρίσιμα σημεία της τελευταίας περιόδου. Ένα προβάδισμα που θα έδινε ψυχολογία στους Πειραιώτες και θα υποχρέωνε τον Τζέιμς στις γνωστές του…τρέλες.