EuroLeague: Οριστικά παρελθόν ο Μπερτομέου

Με ψήφους 6-5 οι μέτοχοι της EuroLeague αποφάσισαν την αποπομπή του Τζόρντι Μπερτομέου από την θέση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της λίγκας

EuroLeague: Οριστικά παρελθόν ο Μπερτομέου

Παρελθόν από την θέση του CEO της EuroLeague αποτελεί οριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, που συνεδρίασε σήμερα, επικύρωσε το φινάλε της θητείας του Ισπανού παράγοντα από την θέση του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της διοργάνωσης, μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Οι τρεις ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια) μαζί με τις δύο τουρκικές (Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε) υποστήριξαν πως ήταν άκυρη η ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί, κάτι που όμως δεν προχώρησε, με τον Μπερτομέου να αποτελεί και τυπικά πλέον παρελθόν από την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή.

Μάλιστα οι 5 ομάδες απείλησαν και με προσφυγή στα ανώτατα δικαστήρια, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και το επόμενο διάστημα.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι, όμως, ήταν αντίθετοι επιμένοντας στις απόψεις τους και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ, δεν τέθηκε ζήτημα ακύρωσης ή μη καταμέτρησης της ψήφου της, καθώς οι Μοσχοβίτες παραμένουν κανονικά μέτοχοι της EuroLeague, παρά την μη συμμετοχή τους την επόμενη σεζόν, λόγω του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων.

Έτσι οριστικοποιήθηκε το τέλος εποχής του Ισπανού παράγοντα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με την EuroLeague να μπαίνει, πλέον, σε μία νέα εποχή.