Το ταβάνι του, όπου αποφασίσει ο ίδιος!

Η δραματική πρόκριση του Ολυμπιακού στο 11ο φάιναλ φορ της Ιστορίας του στη Euroleague με τη νίκη επί της Μονακό αποτέλεσε άλλη μια υπέρβαση. Το... ταβάνι, ωστόσο, της φετινής υπέρβασής της θα το βάλει όπου θέλει η πειραιώτικη αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ταβάνι του, όπου αποφασίσει ο ίδιος!

Το ήθελε, το πάλεψε, το πίστεψε, το πέτυχε! Ο μπασκετικός Ολυμπιακός, από την τεχνητή παρουσία του στην Α2 και τη χλεύη μερικών-μερικών για λευκές πετσέτες και τα συναφή, βρίσκεται ξανά στη φυσική του θέση: Στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της Euroleague μαζί με την Εφές αλλά και τα δύο μεγαθήρια από την Ισπανία.

Για να το πράξει, φυσικά, μας έβγαλε την ψυχή. Ως είθισται. Σε αυτό βέβαια δεν φταίει μόνο ο Ολυμπιακός αλλά και ο αντίπαλος που του έλαχε στα playoffs. Η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης Μονακό, η οποία με την ψυχρή της φύση, το αστείρευτο επιθετικό ταλέντο, αλλά και τα... κοκκόρια του Σάσα Ομπράντοβιτς (ακόμα βάζει τρίποντα ο... Ουατάρα), έβγαλε το... λάδι από τους Πειραιώτες.

Αυτό που είχε σε περίσσευμα, ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά, ήταν η «κόκκινη λαίλαπα» της εξέδρας, όπου το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκαν πάνω από 12.000 λαού. Είχε επίσης την ψυχή και το σθένος παικτών όπως οι Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστας Παπανικολάου και Τόμας Ουόκαπ, οι οποίοι όταν τα πάντα πήγαιναν στραβά ήταν εκεί για να δώσουν την απαραίτητη δόση... οξυγόνου που χρειαζόταν η ομάδα για να συνεχίσει την προσπάθεια.

Είχε επίσης τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος παρότι το ματς δεν «του πήγε» επιθετικά (ουσιαστικά αλληλλοεξουδετερώθηκε στο... ξύλο με τον Τόμας), έβαλε το μοναδικό... τετράποντο του ματς και θυσίασε ξανά και ξανά το σώμα του. Είχε για πρώτη φορά στη σειρά και τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος μάς θύμισε πόσο έλειπε από τον Ολυμπιακό ένας δεύτερος, κανονικός σέντερ. Είχε και τον θεότρελο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που επιτέλους έκανε το ματς που χρωστούσε σε όλη τη σειρά!

Είχε φυσικά και τον νέο της ηγέτη. Τον Κώστα Σλούκα. Ο οποίος παρότι έκανε κάκιστο πρώτο ημίχρονο, όταν η μπάλα «έκαιγε» όχι απλά εμφανίστηκε στο παρκέ, αλλά στη μονομαχία «μία σου και μία μου» με αντίπαλο τον Μάικ Τζέιμς αναδείχθηκε αυτός νικητής και όχι ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Για να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να νικήσει τη Μονακό στο δικό της παιχνίδι: Φουλ επίθεση. Είχαμε γράψει ότι οι Μονεγάσκοι είναι ομάδα που μπορεί να σε κερδίσει μόνο με την επίθεσή της. Αυτό, πάντως, έκανε την πρόκριση ακόμα πιο γλυκιά και παράλληλα πρόσφερε μια απίστευτη ματσάρα. Ελπίζουμε να την ευχαριστήθηκαν στον ίδιο βαθμό τόσο ο Κέβιν Ντουράντ όσο και η Έμα Στόουν, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ!

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Ακόμα και αν είχε αποκλειστεί η ομάδα, το γεγονός ότι φέτος έχει κάνει τεράστια υπέρβαση δεν θα άλλαζε επ' ουδενί. Απλά με το πάθος, τον ενθουσιασμό, το ταλέντο της, αλλά φυσικά και με το προπονητικό πλάνο, κατάφερε να δώσει συνέχεια σε αυτή την υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός πολύ απλά θα θέσει το φετινό ταβάνι αυτής της υπέρβασης όπου το αποφασίσει ο ίδιος! Ραντεβού στο Βελιγράδι...