Μέλι: «Στο Μιλάνο πρέπει να δείχνεις συνέχεια ποιος είσαι, μου έλειψε αυτό στο ΝΒΑ»

Ο Νικολό Μέλι αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιστρέψει στο Μιλάνο, ενώ αναφέρθηκε και στον Ζάιον Ουίλιαμσον.

Μέλι: «Στο Μιλάνο πρέπει να δείχνεις συνέχεια ποιος είσαι, μου έλειψε αυτό στο ΝΒΑ»

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε το ”μπαμ” πριν λίγους μήνες, όταν ανακοίνωσε την επιστροφή του Νικολό Μέλι μετά το 2010-2015.Ο Ιταλός πέρασε δύο σεζόν στο ΝΒΑ (2019-2021) με Πέλικανς και Μάβερικς και μιλώντας στην COSMOTE TV, αποκάλυψε τους λόγους που τον έκαναν να γυρίσει στην Ευρώπη.

Για την εμπειρία του ΝΒΑ: ”Κατάφερα να παίξω στο ΝΒΑ, πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου. Αλλά έπρεπε να αποφασίσω αν θα επιμείνω ή θα έπαιρνα μέρος σε κάτι σαν κι αυτό που έχουμε στο Μιλάνο. Αφού μίλησα με τον κόουτς Μεσίνα, έγινε πιο εύκολο. Είναι πολύ κοντά στο ΝΒΑ αυτό που προσφέρει η Αρμάνι. Ήταν περίεργη η εμπειρία μου στο ΝΒΑ. Έπαιξα περισσότερο τη πρώτη χρονιά παρά τη δεύτερη. Ο Ζάιον ήταν υγιής και κυνηγούσαμε τα playoffs. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός, ήταν πολύ περίεργη κατάσταση, κάποιοι παίκτες δεν ήθελαν να παίξουν μετά από 3-4 μήνες στη φούσκα”.

Για την συνύπαρξη με τον Ζάιον: ”Ελπίζω να μείνει υγιής ο Ζάιον. Με αυτά που έχω δει, είναι μοναδικός. Μακάρι για τον ίδιο και το μπάσκετ να δείξει τι μπορεί να κάνει. Ίσως αν ήταν υγιής, να είχα περισσότερες ελπίδες. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ”

Για την απόφαση να μην συνεχίσει στο ΝΒΑ: ”Ήθελα να αλλάξω ομάδα, γιατί δεν είχα λεπτά συμμετοχής στους Πέλικανς. Ήθελα να προσπαθήσω να παίξω αλλού. Είχα πολλές εμπειρίες από το ΝΒΑ και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Στο Ντάλας, υπήρχαν ήδη παίκτες σαν και μένα, ήταν δύσκολο. Δεν έπαιξα πολύ. Αλλά έτσι λειτουργεί το ΝΒΑ. Θα μπορούσα να είχα μείνει, αλλά δεν ήθελα να είμαι σε αυτή τη συνθήκη. Για εμάς τους Ευρωπαίους, είναι δύσκολο να καταλάβουμε”

Για το τι άλλαξε στο Μιλάνο από τη πρώτη του θητεία: ”Είναι διαφορετικά σε σχέση με πριν 6-7 χρόνια. Είναι ιδιαίτερο να είσαι και συν-αρχηγός. Νιώθω νευρικά, γιατί είμαστε η Μιλάνο και πρέπει να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε κάθε βράδυ. Αυτό μου έλειψε στο ΝΒΑ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκω πάλι αυτά τα ισχυρά συναισθήματα”