Μποζίκας: «Πήραμε ρίσκα στην τελευταία περίοδο»

Ο Γιώργος Μποζίκας, στενός συνεργάτης του κόουτς Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε στον τρόπο που λειτούργησε ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο για να πάρει το «διπλό» στο Κάουνας. 

Μποζίκας: «Πήραμε ρίσκα στην τελευταία περίοδο»

Ο βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, είπε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη σε ένα απαιτητικό παιχνίδι ενεργειακά και πνευματικά. Η Ζάλγκιρις είναι σε καλή κατάσταση φάνηκε και σήμερα. Πήραμε το ρίσκο να παίξουμε με αλλαγές στην τελευταία περίοδο.

Πήραμε την απόφαση να πάνε περισσότερο οι παίκτες μας στο 1-1 και τελικά να ματσάρουμε την αθλητικότητα. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα, μόλις βγάλαμε συνεχόμενες άμυνες καθάρισε η εικόνα. Ξεκινήσαμε στο ματς κι είχαμε μια ασίστ σε όλη την πρώτη περίοδο. Δεν είχαμε την γρήγορη σκέψη που θέλαμε. Γι αυτό και βάλαμε μόλις 15 πόντους.

Στην ροή του παιχνιδιού το συζητήσαμε και καταφέραμε να το αλλάξουμε αυτό. Είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και καταφέραμε να βάλουμε τους σουτέρ μας σε καλό ρυθμό. Οι χειριστές μας πήραν σωστές αποφάσεις, αν και υπήρχε μεγάλη πίεση πάνω στη μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο κυκλοφορήσαμε σωστά και αρκετά τη μπάλα αυτό μας βοήθησε.

Eμείς έχουμε τις αρχές μας για να αντιμετωπίζουμε δύσκολες εβδομάδες, έτυχε να παίξουμε διπλή εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό λόγω αναβληθέντος παιχνιδιού, αλλά θα είμαστε έτοιμοι και φυσικά βλέπουμε μόνο τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός δεν διαλέγει ποτέ αντίπαλο. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Ούτε το πλεονέκτημα σου δίνει την πρόκριση ούτε ο αντίπαλος. Πρέπει να κερδίζουμε το κάθε ματς δεν έχουμε μειονέκτημα έναντι καμίας ομάδας».