Ποια πρόωρη ανανέωση; Βάλτε… του χειροπέδες!

Η πρόθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανανέωσει πρόωρα το συμβόλαιο του Τάιλερ Ντόρσεϊ δείχνει την ικανοποίηση που υπάρχει στο λιμάνι για τον Ελληνοαμερικανό, αλλά και ότι η διοίκηση έχει επιστρέψει… αγριεμένη στην τρέχουσα σεζόν.

Ποια πρόωρη ανανέωση; Βάλτε… του χειροπέδες!

Το ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός της σεζόν 2021-2022 είναι η… μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την προηγούμενη, το συνειδητοποιήσαμε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του στη Euroleague. Οι λόγοι είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι οι εντυπωσιακά εύστοχες προσθήκες στο παζλ του ρόστερ. Μια εξ αυτών είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Πέρα από το πηγαίο ταλέντο του ως σκόρερ, ο Ελληνοαμερικανός έχει ταιριάξει «γάντι» και στον σύλλογο του Πειραιά, ικανοποιώντας στο απόλυτο τα «θέλω» του Γιώργου Μπαρτζώκα και λειτουργώντας με γνώμονα την ομάδα και όχι τον εαυτό του. Και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που ο ίδιος ο παίκτης ζει την εμπειρία του με τα ερυθρόλευκα.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ντόρσεϊ… γουστάρει στο λιμάνι. Δείχνει να το ευχαριστιέται και να χαίρεται το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει στο παρκέ μαζί με τους συμπαίκτες του, γεγονός που αναμφίβολα έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό ώστε ο ομογενής γκαρντ να προσφέρει πολυεπίπεδα στην ομάδα και όχι μόνο στο σκοράρισμα.

Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία έκπληξη η πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του ταλαντούχου σκόρερ. Μια πρόθεση που αναμφίβολα αντανακλά τα συναισθήματα και του «ερυθρόλευκου» κόσμου, που έχει ήδη λατρέψει τον Τάιλερ και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι.

Με την παρουσία του Ντόρσεϊ κερδίζουν όλοι, όπως φυσικά και ο ίδιος ο αθλητής. Συνεπώς, γιατί να μην επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για περισσότερο από τον ένα χρόνο που προβλέπει το υπάρχον συμβόλαιο του Ελληνοαμερικανού; Αν ο ομογενής άσος παραμείνει για περισσότερα χρόνια στον Ολυμπιακό, θα αποτελέσει κεφάλαιο και σημείο αναφοράς στην ομάδα, κάτι που χρειαζόταν ιδίως μετά τη φυγή του μεγάλου αρχηγού, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατος.

Για κλείσιμο, επανερχόμαστε σε κάτι που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Γράψαμε ότι ο Ντόρσεϊ είναι μία από τις εντυπωσιακά εύστοχες προσθήκες στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Οφείλουμε να προσθέσουμε πως το γεγονός ότι οι προσθήκες αποδείχθηκαν εξαιρετικές το πιστώνονται από κοινού ο κόουτς και η διοίκηση.

Ο Ολυμπιακός της τρέχουσας σεζόν έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο κι αυτό είναι κάτι που οφείλεται σαφέστατα στον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Αυτοί τον έφεραν στον Ολυμπιακό, αυτοί είπαν «ναι» στους παίκτες που ζήτησε ο κόουτς, αυτοί έκαναν την υπέρβαση και έφεραν τον Ντόρσεϊ στην ομάδα, αυτοί είναι που θέλουν να τον «δέσουν» -δικαίως- για περισσότερα χρόνια στο λιμάνι.

Με τη γενικότερη στάση και τις κινήσεις τους τον τελευταίο χρόνο, οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού άλλαξαν κυριολεκτικά την ομάδα. Ανεξάρτητα από το τι θα φέρει το τέλος της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι Αγγελόπουλοι επέστρεψαν… αγριεμένοι και ουσιαστικά έφεραν μπούμερανγκ τις -ούτως ή άλλως αστείες- προσπάθειες της… άλλης πλευράς για ταπείνωση και εκμηδένιση. Δεν μπορεί, κάτι θα θυμάστε κι εσεις για «λευκές πετσέτες» και τα συναφή...