Ολυμπιακός: Θέλει να «δέσει» τον Ντόρσεϊ

Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ - Θέλουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο πριν τελειώσει η σεζόν, όπως ακριβώς έπραξαν και με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ολυμπιακός: Θέλει να «δέσει» τον Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη υπομονή με την υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ το περασμένο καλοκαίρι και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία μαζί του τον Αύγουστο. Μία εξαιρετικά εύστοχη μεταγραφική κίνηση, η οποία έχει δικαιώσει τους πάντες στο μεγάλο λιμάνι. Τον Γιώργο Μπαρτζώκα που επέμενε για την απόκτησή του αλλά και τη διοίκηση που έκανε τη δική της υπέρβαση, δίνοντας τα... ρέστα της για να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη. Ο ομογενής γκαρντ πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Θεωρητικά ήρθε να αντικαταστήσει στη θέση «2» τον Βασίλη Σπανούλη, δίνοντας επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες. Και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα! Είναι ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» με 13.4 πόντους, ενώ παράλληλα είναι και ο κορυφαίος σουτέρ της ομάδας από την περιφέρεια με 43.3% (42/97 τρίποντα) στην Ευρωλίγκα. Κορυφαία του βραδιά το ρεσιτάλ που έδωσε στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (32 πόντοι, 4/4 δίποντα, 7/10 τρίποντα) αλλά και η υψηλή του απόδοση (18 πόντοι, 4 ασίστ, 7 ριμπάουντ) κόντρα στη Μονακό στο ΣΕΦ. Μάλιστα, στα τελευταία 4 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη αριθμεί 16.2 πόντους.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει προσαρμοστεί γρήγορα στη λειτουργία της ομάδας. Όχι μόνο έχει δώσει επιθετική ώθηση και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ στον Ολυμπιακό αλλά λειτουργεί και ομαδικά. Όσοι είχαν φόβο πως ο παίκτης θα ήθελε μία... μπάλα μόνος του, διαψεύστηκαν. Το γεγονός αυτό φαίνεται όχι μόνο από τις 2.4 ασίστ ανά παιχνίδι στην Eυρωλίγκα αλλά και από τη γενικότερη εικόνα του στο παρκέ.

Ναι, θα πάρει πάνω του αρκετά σουτ, καθώς αυτός είναι ο ρόλος, αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε. Δεν λειτουργεί όμως εγωιστικά μέσα στο παρκέ και παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του. Τρέχει εξαιρετικά στο ανοιχτό γήπεδο, είναι λειτουργικός στο πικ εν ρολ, παίρνει πρωτοβουλίες όταν η μπάλα... καίει και σε αρκετά κρίσιμα σημεία θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα του. Έχει ταιριάξει τόσο στη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα όσο και με τους συμπαίκτες του.

Θέλουν να τον επιβραβεύσουν για την προσφορά του

Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην ομάδα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο αθλητής έχει και ελληνικό διαβατήριο. Δεν πιάνει θέση ξένου, καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή από την πατρίδα μας. Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, έχουν βάλει στόχο να ανανεώσουν πρόωρα το συμβόλαιο του παίκτη πριν καν τελειώσει η φετινή σεζόν. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να τον ανταμείψουν-επιβραβεύσουν για την εξαιρετική του παρουσία στην ομάδα αλλά και για να τον «δέσουν» τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να αφήσουν την υπόθεση για το καλοκαίρι.

Να τονίσουμε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε μαζί του μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του παίκτη. Και υπάρχει λόγος. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει πάντα στο μυαλό του το ΝΒΑ και την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Στον Πειραιά ήξεραν το μικρό ρίσκο που έπαιρναν με το μονοετές συμβόλαιο. Όμως, αναμφισβήτητα οι πιθανότητες να του ανανεώσουν το συμβόλαιο έχουν πλέον αυξηθεί. Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του στην Ελλάδα, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ρόλο του στον Ολυμπιακό και έχει εξαιρετική σχέση τόσο με τον προπονητή όσο και με τους συμπαίκτες του.

Παράλληλα, βλέπει και ο ίδιος πως φέτος έχει δημιουργηθεί μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και δεν έχει τον ρόλο του κομπάρσου. Δεν θα αργήσει η στιγμή, λοιπόν, που οι Πειραιώτες θα του εκφράσουν την επιθυμία τους να επεκτείνουν τη συνεργασία τους. Κάτι άλλωστε που συνέβη πριν από λίγους μήνες και με τον Σάσα Βεζένκοφ.