Ολυμπιακός: Αγωνία για το ματς με τη Ζαλγκίρις

Στον Ολυμπιακό αναμένουν μήπως αλλάξει το πρωτόκολλο με τις 14 μέρες καραντίνα, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν θα έχουν διαθέσιμους παίκτες ούτε για το ματς στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Ολυμπιακός: Αγωνία για το ματς με τη Ζαλγκίρις

Το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναβλήθηκε, ενώ το ίδιο συνέβη και με το ματς απέναντι στον Ιωνικό για το πρωτάθλημα. Και όλα αυτά εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στον Ολυμπιακό, καθώς επτά μπασκετμπολίστες της ομάδας βρέθηκαν θετικοί στην πανδημία, συν ένα ακόμη μέλος του σταφ. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπάρχει, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα πρέπει να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα, πράγμα που σημαίνει πως είναι απίθανο να διεξαχθεί και το ματς της 7ης Ιανουαρίου απέναντι στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, αναμένουν τις εξελίξεις αλλά και ενδεχόμενες αλλαγές που μπορεί να γίνουν, καθώς υπάρχει η πρόταση ώστε η καραντίνα να μειωθεί στις δέκα ή και σε λιγότερες μέρες. Αν αυτό γίνει πράξη, τότε το ματς του Ολυμπιακού στο Κάουνας θα μπορεί να γίνει. Σε αντίθετη περίπτωση το σενάριο διεξαγωγής φαντάζει δύσκολο. Οι άνθρωποι της ομάδας συνεχίζουν να κάνουν τεστ και άπαντες προσέχουν τις συναναστροφές τους, καθώς φοβούνται μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν περισσότερες αναβολές, καθώς το καλεντάρι τους είναι ήδη φορτωμένο. Μέσα στον Γενάρη έχουν να δώσουν ματς κόντρα σε Ζαλγκίρις (7/1 εκτός), Koλοσσό (9/1 εκτός), Φενέρμπαχτσε (11/1 εκτός), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (13/1 εντός), ΑΕΚ (16/1 εκτός), Μακάμπι Τελ Αβίβ (20/1 εκτός), Λαύριο (23/1 εντός) και Ερυθρό Αστέρα (27/1 εντός).

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό θέλουν να αγωνιστούν όσο το δυνατόν πιο πλήρεις και με ελάχιστες απουσίες. Όπως αντιλαμβάνεστε, το να παρουσιαστούν και με 8-9 παίκτες, χάνοντας σημαντικές μονάδες, αυτόματα θα αλλοιωθεί και η δυναμική του Ολυμπιακού. Πέρα από το γεγονός αυτό, οι προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς έχουν σταματήσει, οι αθλητές ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει τη φόρμα της η ομάδα.

Δυστυχώς, εκεί όπου όλα κυλούσαν θετικά για τους Πειραιώτες, ξαφνικά ήρθε η νέα έξαρση του κορονοϊού, η οποία έχει επηρεάσει όχι μόνο εκείνους αλλά και όλη την Ευρωλίγκα. Βέβαια, το θετικό για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πως η ομάδα βρίσκεται ήδη ψηλά στην κατάταξη (στην 3η θέση με ρεκόρ 12-5), έχει πάρει αρκετές νίκες και οι αναταράξεις που θα φέρει η πανδημία (και πάλι) στο μπάσκετ ενδεχομένως δεν θα τον επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι γεγονός όμως πως η κανονικότητα στον αθλητισμό και πάλι κατέρρευσε, μπαίνουμε και πάλι σε ειδικές καταστάσεις και όποια ομάδα σταθεί πιο τυχερή στην πανδημία, θα βγει και από αυτήν την προβληματική κατάσταση περισσότερο αλώβητη.

Οι ενδείξεις αναφέρουν πως ο Γενάρης θα είναι αρκετά δύσκολος σε όλη την Ευρώπη. Με περαιτέρω κρούσματα και διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον. Ήδη αρκετά γήπεδα κλείνουν, ενώ τα περισσότερα θα φιλοξενούν ελάχιστο κόσμο. Στην Ισπανία η προσέλευση θα μειωθεί στο 50%, ενώ στην Ελλάδα θα επιτραπεί προσέλευση στο 10%. Μία έξτρα παράμετρος, η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, ο οποίος εντυπωσιάζει στο ΣΕΦ, όντας αήττητος στην Ευρώπη με ρεκόρ 9-0, αναμφίβολα έχει ως «όπλο» την παρουσία των φιλάθλων του. Δεν είναι τυχαίο πως πέρσι έχασε τα περισσότερα παιχνίδια του στο Φάληρο, ενώ φέτος είναι… θεριό ανήμερο στο κάστρο του. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε και το πώς θα αντιδράσει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίζοντας ξανά στο σπίτι της σε (σχεδόν) άδειες εξέδρες.