EuroLeague: Προτάθηκε η μείωση των 14 ημερών καραντίνας των παικτών

Οι 14 ημέρες καραντίνας για τους παίκτες της EuroLeague κορονοϊού θεωρούνται πολλές και πλέον προτάθηκε να μειωθούν, όπως έκανε ήδη και το NBA για τους εμβολιασμένους παίκτες.

EuroLeague: Προτάθηκε η μείωση των 14 ημερών καραντίνας των παικτών

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται και στις ομάδες της EuroLeague, με αποτέλεσμα ο αγώνας Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι τέταρτος που αναβάλλεται τη φετινή σεζόν.

Η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται αλλαγή στο ισχύον καταστατικό της διοργάνωσης όσον αφορά τις ημέρες που θα πρέπει να μένει ένας παίκτης εκτός υποχρεώσεων της ομάδας του, από τη στιγμή που εντοπίζεται θετικός στον κορονοϊό.

Όπως ισχύει μέχρι τώρα, ένας αθλητής που νοσεί οφείλει να μείνει εκτός επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για 14 ημέρες από την στιγμή που θα βρεθεί θετικός, γεγονός που έχει προκαλέσει πρόβλημα στις ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EuroLeague εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τις ημέρες της καραντίνας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως συμβαίνει στο NBA, το οποίο μείωσε τις ημέρες απομόνωσης από τις 10 στις 6 για τους εμβολιασμένους αθλητές.