Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο Δεκέμβριος κρύβει αρκετές παγίδες για τον Ολυμπιακό στην EuroLeague, αρχής γενομένης από το παιχνίδι στο Καζάν κόντρα στην Ούνιξ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στους πρώτους μήνες της αγωνιστικής σεζόν, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να φτιάξει κάτι ωραίο και να προσελκύσει ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου για επάνοδο στις επιτυχίες. Την περασμένη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν σε ρηχά νερά, την ίδια στιγμή που τα γήπεδα δεν είχαν κόσμο λόγω κορονοϊού. Φέτος όμως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και οι φίλοι του συλλόγου το δείχνουν έμπρακτα στις κερκίδες του ΣΕΦ.

Εάν εξαιρέσουμε την απρόσμενη, όπως εξελίχθηκε, ήττα από τον Παναθηναϊκό για το ελληνικό πρωτάθλημα, η ομάδα του Πειραιά έχει σημειώσει αξιόλογη πορεία. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από τον βαθμολογικό πίνακα της Ευρωλίγκας, ο οποίος δείχνει τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση. Η ουσία όμως είναι να συνεχιστούν στο ίδιο μοτίβο οι εμφανίσεις των Πειραιωτών, ειδικά τώρα που η Ευρωλίγκα μπαίνει σε μία δύσκολη καμπή. Ανέκαθεν ο Δεκέμβριος έκρυβε αρκετούς κινδύνους για τις ομάδες, γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη συγκέντρωση από πλευράς προπονητή και παικτών.

Εννοείται πως τίποτα δεν θα χαθεί εάν ο Ολυμπιακός ηττηθεί μέσα στον μήνα, αλλά έχει την ευκαιρία να κάνει σημαντικές νίκες που θα τις βρει μελλοντικά στον δρόμο του. Τα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας έως τώρα, αφού πριν από λίγες μέρες κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της διπλό εις βάρος της Αρμάνι Μιλάνο. Πλέον σειρά έχει η Ούνιξ Καζάν στη Ρωσία, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να ζευγαρώσει τις εκτός έδρας νίκες του και να πάει με ψυχολογία για να αντιμετωπίσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να δείξουν σοβαρό πρόσωπο και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, καθώς τόσο η Ούνιξ όσο και ο Ερυθρός Αστέρας δεν αποτελούν φόβητρο για τον πειραϊκό σύλλογο. Βέβαια, αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη, γιατί η Ευρωλίγκα με το επίπονο πρόγραμμά της και τα συνεχόμενα ταξίδια πάντα κρύβει εκπλήξεις. Εάν στεφθούν νικητές οι Πειραιώτες, τότε θα επιστρέψουν στο «κάστρο» τους για δύο αναμετρήσεις. Πρώτα με την Μπάγερν και μετά με τη Βιλερμπάν. Με σύμμαχο τον κόσμο ο Ολυμπιακός έχει όλα τα στοιχεία για να προσθέσει άλλες δύο νίκες στο σακούλι του προκειμένου να πάρει ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και της εντός έδρας αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μέχρι τότε αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να κοιτάξουν το παιχνίδι της Παρασκευής και να διαχειριστούν σωστά τις συνθήκες προκειμένου να δώσουν συνέχεια στο ελπιδοφόρο ξεκίνημά τους. Η σεζόν είναι αρκετά μεγάλη και ανηφορική, την ίδια στιγμή που μεσολαβούν και αγώνες για το πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα πρέπει να μοιράσουν σωστά τον χρόνο σε κάθε παιχνίδι έτσι ώστε να μη χαθεί η φρεσκάδα της ομάδας. Σε περίπτωση που Ολυμπιακός μπορέσει να πάρει μέσα στον μήνα ορισμένες σημαντικές νίκες, θα κατορθώσει να μπει στο 2022 με άλλη βαρύτητα. Εννοείται πως, εκτός της πορείας στην Ευρωλίγκα, μεγάλος στόχος παραμένει και το πρωτάθλημα, με το κίνητρο να είναι μεγάλο μετά την επιστροφή της ομάδας στην Α1.