Επίσημο: Διετές συμβόλαιο της Μπάγερν στον Τρινκιέρι

Ο Αντρέα Τρινκιέρι συνεχίζει στον πάγκο της Μπάγερν. Υπέγραψε συμβόλαιο διετές με την ομάδα του Μονάχου.

Επίσημο: Διετές συμβόλαιο της Μπάγερν στον Τρινκιέρι

Διετές συμβόλαιο με την Μπάγερν υπέγραψε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο 52χρονος Ιταλός προπονητής οδήγησε την ομάδα του Μονάχου για πρώτη φορά στην ιστορία της στα playoff της Euroleague, όπου αποκλείστηκε σε πέντε ματς από την Αρμάνι Μιλάνο.

Στο πρωτάθλημα έχασε τον τίτλο στους τελικούς από την Άλμπα Βερολίνου, ωστόσο κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας.

«Η πορεία μας φέτος έφερε την υπογραφή του και χαιρόμαστε που υπέγραψε ως το 2023. Με τη βοήθειά του είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας στην Euroleague και στη Γερμανία», τόνισε ο πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας, Χέρμπερτ Χάινερ.

Ο Τρινκιέρι, ο οποίος φυσικά πέρασε και από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας τη σεζόν 2013-14, πήγε πέρσι στο Μόναχο και στη Μπάγερν επιστρέφοντας στη Γερμανία αφού είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στη Μπάμπεργκ.

Το 2018 άφησε τη Γερμανία για να δουλέψει δυο χρόνια στην Παρτιζάν Βελιγραδίου και πέρσι το καλοκαίρι είπε το ναι στη Μπάγερν Μονάχου, όπου και θα συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έχει εργαστεί ακόμη σε Ούνιξ Καζάν, Καντού, Βερόλι, Καζέρτα, Βανόλι Κρεμόνα ενώ είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως μέλος του τεχνικού τιμ της Ολίμπια Μιλάνο από το 1998 έως και το 2004, όταν και ανέλαβε τη Ναβόλι Κρεμόνα.