Η Αρμάνι Μιλάνο βλέπει Σπανούλη

Η Αρμάνι Μιλάνο παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στην υπόθεση ανανέωσης του Βασίλη Σπανούλη - Θα κινηθεί για την απόκτησή του στην περίπτωση που αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Η Αρμάνι Μιλάνο βλέπει Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι. Τον ερχόμενο Αύγουστο θα συμπληρώσει 39 χρόνια ζωής. Για την ηλικία του παραμένει σε καλή κατάσταση τόσο αγωνιστικά όσο και σωματικά. Είναι δεδομένη η επιθυμία του να εξακολουθήσει να παίζει μπάσκετ για μία ακόμη σεζόν και ξεκάθαρη πρόθεσή του είναι να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Άλλωστε επιθυμία του είναι να κλείσει την τεράστια καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι. Στον σύλλογο που ταίριαξε περισσότερο στον χαρακτήρα αλλά και στην ιδιοσυγκρασία του. Στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τίτλους και διακρίσεις, γράφοντας ιστορία στην Ευρωλίγκα.

Ο Μπαρτζώκας έδειξε τις προθέσεις του

Το θέμα όμως είναι πως η παραμονή του στον Ολυμπιακό δεν είναι σίγουρη. Και αυτό καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας ναι μεν αναγνωρίζει την ποιότητα, την κλάση, το ταλέντο και τη δυναμική του Βασίλη Σπανούλη, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι ουσιαστικά ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε. Το έδειξε και στην πράξη άλλωστε. Φέτος του έδωσε μικρότερο χρόνο συμμετοχής, ο ρόλος του περιορίστηκε, ενώ και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου η τοποθέτησή του για τον αρχηγό των Πειραιωτών δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο κόουτς έδειξε τις διαθέσεις του: «Θα είναι κρίμα να σταματήσει ο Σπανούλης σε ματς σε άδειο γήπεδο, αλλά αν ο κορονοϊός είναι για άλλα πέντε χρόνια θα σταματήσει στα 45; Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται στάντινγκ οβέισον, εννοείται, αλλά το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό. Όλοι εσείς και οι φίλαθλοι το βλέπετε συναισθηματικά, εγώ θα το δω ρεαλιστικά. Είμαι υποχρεωμένος, γιατί εμένα θα κράζετε μετά όλη τη χρονιά».

Αποφασίζουν οι Αγγελόπουλοι, στο βάθος... Μιλάνο!

Ο Βασίλης Σπανούλης αναμένει το κάλεσμα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ώστε οι δύο πλευρές να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας τους για μία ακόμη σεζόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ναι μεν έχει την άποψή του, αλλά την τελική απόφαση θα πάρουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Παράλληλα όμως δεν έχουμε να κάνουμε και με έναν... τυχαίο παίκτη. Ο Λαρισαίος γκαρντ αποτελεί παίκτη-σύμβολο, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ αλλά και για το ευρωπαϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΦΩΤΟΣ» λοιπόν, η Αρμάνι Μιλάνο καιροφυλαχτεί στη γωνία για να αποκτήσει τον Σπανούλη στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει από τον Πειραιά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Η ιταλική ομάδα, η οποία φέτος επέστρεψε στα φάιναλ φορ μετά από 19 χρόνια, έχει στη λίστα της τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Βλέπετε, στην Αρμάνι Μιλάνο έχει σημαντικό πόστο ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος έχει την ίδια θέση πλέον στον ιταλικό σύλλογο, ενώ στην ομάδα υπάρχει και ο Κάιλ Χάινς, με τον οποίο ο Σπανούλης έχει φιλία ετών. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα έχουν και κοινό μάνατζερ. Ο λόγος για τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Επίσης, είναι γνωστός ο μεγάλος σεβασμός που τρέφει ο Έτορε Μεσίνα στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ.

Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Αυτό που θέλει είναι να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες και να κλείσει την πλούσια καριέρα του στο «σπίτι» του, στο ΣΕΦ. Αν όμως οι «ερυθρόλευκοι» κρίνουν ότι το καλύτερο για την ομάδα τους είναι να αποδεσμευτούν από την παρουσία του, ο Λαρισαίος γκαρντ δεν θα... κόψει το μπάσκετ. Υπάρχει για εκείνον και εναλλακτική λύση. Το Μιλάνο μάλιστα τα τελευταία χρόνια αρέσκεται να ποντάρει στην ποιότητα και κυρίως στην πείρα πρωτοκλασάτων παικτών με νοοτροπία νικητή-πρωταθλητή. Δεν είναι τυχαίο πως απέκτησε τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κάιλ Χάινς, Λουίτζι Ντατόμε και Μάλκολμ Ντιλέινι. Και το «πείραμα» έφερε αποτέλεσμα.