Ολυμπιακός: O MVP Bεζένκοφ άλλαξε επίπεδο

Ο Σάσα Βεζένκοφ εξελίχθηκε σε παίκτη-χρυσάφι και κέρδος για το μέλλον, σε μία αποτυχημένη αγωνιστική χρονιά για τον Ολυμπιακό - Είναι ο MVP της σεζόν για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: O MVP Bεζένκοφ άλλαξε επίπεδο

H φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε άδοξα για τον Ολυμπιακό. Μία αγωνιστική χρονιά αποτυχημένη και ενδεχομένως χαμένη. Μέσα σε αυτή την «ήττα» όμως, υπάρχει κέρδος; Αναμφίβολα η αγωνιστική εκτόξευση του Σάσα Βεζένκοφ! Η πρώτη του διετία στο μεγάλο λιμάνι είχε σκαμπανεβάσματα. Δεν παρουσίασε ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης, αρκετοί σχολίαζαν πως είχε μείνει στάσιμος, ενώ ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε σκέψη για το αν θα έπρεπε να του γίνει ανανέωση συμβολαίου. Τελικά, οι "ερυθρόλευκοι" πόνταραν στο ταλέντο του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πίστεψε στην εξέλιξη του και φέτος ο Βούλγαρος φόργουορντ "μεταμορφώθηκε" σε έναν μπασκετμπολίστα πρώτης γραμμής στην Ευρωλίγκα.

Βελτίωσε το περιφερειακό του σουτ, παρουσιάστηκε δραστήριος σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ, ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις τόσο στο "4", όσο και στο "3" όποτε χρειάστηκε, φώναξε "παρών" σε στιγμές που η μπάλα "έκαιγε", έδειξε χαρακτήρα και εξελίχθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στη φετινή σεζόν.

Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να μην διακρίθηκαν φέτος, αλλά μπορούν να περηφανεύονται πως βρήκαν τον επόμενο πάουερ-φόργουορντ τους για τα επόμενα χρόνια. Εκείνον που σε βάθος χρόνου θα πάρει την... σκυτάλη από τον Γιώργο Πρίντεζη. Διαφορετικοί παίκτες, άλλο στυλ ο ένας με τον άλλον, αλλά αναμφισβήτητα ο Σάσα Βεζένκοφ διαθέτει ένα θελκτικό πακέτο σαν παίκτης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο φετινός MVP του Ολυμπιακού. Άλλαξε επίπεδο με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, πραγματοποιώντας την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Δεν είναι τυχαίο. Δούλεψε το καλοκαίρι το σώμα του, εξέλιξε το παιχνίδι του, το μακρινό του σουτ και ανταποκρίθηκε στις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Αποτέλεσμα;, Έχει τον υψηλότερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης (14.8) από όλους τους συμπαίκτες του με εξαιρετικά στατιστικά.

Έπαιξε σε 31 ματς, έχοντας 23.3 λεπτά συμμετοχής. Τι έκανε αυτό το διάστημα; Μέτρησε 11.5 πόντους (50% δίποντα, 43% τρίποντα, 88.7% βολές), 5.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ. Μάλιστα, στα τελευταία 7 ματς των Πειραιωτών, σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας μέσον όρο 19.5 (!) πόντους σε αυτό το διάστημα, με 6.2 ριμπάουντ και 52.3% (22/42 σουτ) πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Κορυφαία του εμφάνιση η ονειρική του απόδοση στο Βερολίνο (31 πόντοι, 6/7 τρίποντα, 10 ριμπάουντ) κόντρα στην Άλμπα, κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων του. Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την εξέλιξη του Σάσα Βεζένκοφ. Ήταν μία εύστοχη και "χρυσή" ανανέωση που έγινε από τη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι. Μαζί με τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Παπανικολάου, μπορούν να αποτελέσουν μία τριάδα-φωτιά για το μέλλον της ομάδας.

Πειράματα τέλος, αποκλειστικά μεταγραφές επιπέδου EuroLeague

Στο μυαλό του Βασίλη Σπανούλη