Θα μας... τρελάνουν αυτοί!

Ο «διπρόσωπος» Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει παλμό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, φώναξε «παρών», αρκεί βέβαια στη Βιτόρια με την Μπασκόνια να μην ρίξει μια κλωτσιά και τα γκρεμίσει όλα.

Θα μας... τρελάνουν αυτοί!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να το κόψει, γιατί πραγματικά θα αυξηθούν οι πελάτες στους… ψυχιάτρους. Μπασκετικός Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Άλλος το πρωί εντελώς διαφορετικός το βράδυ. Ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό με τα ημίχρονα. Εκεί που λες πως τα παράτησε, σκέφτονται ήδη την επόμενη σεζόν, έχουν αδειάσει πνευματικά και παρουσιάζουν ένα μπάσκετ μπερδεμένο, κακό, που σε κάνει να απορείς πως… θέλει προσπάθεια να το καταφέρει… να σου η μεταμόρφωση.

Με τον Σακίλ ΜακΚίσικ και πάλι να δίνει το έναυσμα, να βγάζει την ενέργεια στο παρκέ και να παρασέρνει τους υπόλοιπους, λες και κτύπησε η… καμπάνα στο κεφάλι τους στο -25 (26-51 στις αρχές της 3ης περιόδου) κατάλαβαν πως είναι… Ολυμπιακός! Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται, αγωνιστική και βαθμολογική.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-75: Έχασε, αλλά έκανε μυθική ανατροπή! (highlights)

Άλλαξαν εντελώς οι ρόλοι, έτρεξαν ένα επιμέρους 48-31 στο δεύτερο μέρος, από το 26-44, του πρώτου και έκαναν αυτό για το οποίο ούρλιαζε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από το πρώτο λεπτό. Έγιναν επιθετικοί, έβγαζαν χέρια και έκλεψαν μπάλες, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό. Πέτυχαν 12 πόντους από αυτόν, όλους στο δεύτερο ημίχρονο, έκοψαν το… τρίποντο στο τρίποντο και είχαν περισσότερη υπομονή και το κυριότερο; Άλλαζαν μπάλες, είχαν συνεργασίες έπαιξαν σαν ομάδα. Έβγαλαν ακριβώς αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος τους.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ 74-75 - Μπαρτζώκας: «Η προσπάθεια μας ήταν αξιέπαινη - Είχαμε δύο πρόσωπα»

Δεν γίνεται να παραλείψουμε το ότι λείπουν οι πιο κομβικοί παίκτες σε ένταση, σε ενέργεια, όπως ο Παπανικολάου, πλέον ο Μάρτιν… Αλλά, δεν ήταν εικόνα και αυτή του πρώτου ημιχρόνου με την ΤΣΣΚΑ να κάνει πραγματικά… παρέλαση. Τελείωσε με 23 πόντους στον αιφνιδιασμό, έχοντας τους 15 στο πρώτο μέρος, συν τους 14 δώρο από τα λάθη του Ολυμπιακού. Όταν έβγαλε τσαμπουκά, έπαιξε δυνατά και ώθησε την ΤΣΣΚΑ στο τρίποντο αναγκάζοντάς την σε 2/12, της έκλεισε τη ρακέτα (7/12 από 12/26 που είχε στο ημίχρονο), την έβαλε στα δικά του καλούπια.

Έγιναν λάθη σύμφωνοι… Έχασε τζάμπολ που πιο πριν είχε χάσει 2 επιθέσεις απανωτές. Χάθηκε η βολή στο γκολ φάουλ του Πρίντεζη, κέρδισε τις τρεις βολές ο Τζέιμς. Λίγο πιο πριν έχει βγει αμυνάρα, αλλά βρέθηκε ο Μπολομπόι από πίσω να κάνει το φόλοου. Το θέμα και αυτό που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός είναι την αντίδραση και την εικόνα στο δεύτερο μέρος. Δεν έχει να περιμένει κάτι ουσιαστικό, τα έχουμε ξαναπεί, αποκλεισμένος είναι, αλλά το να χάνει με κάτω τα χέρια είναι μία νοοτροπία που ήδη έπρεπε να έχει κοπεί. Τώρα, αν πάει στη Βιτόρια και δείξει πάλι την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου θα έχει πολύ απλά ρίξει μια γερή κλωτσιά και θα έχει γκρεμίσει ότι με κόπο κέρδισε από το δεύτερο μέρος με την ΤΣΣΚΑ. Ότι έχει παλμό!