Ολυμπιακός και Κώστας Κουφός: Κανείς δεν βγαίνει χαμένος

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει να πάρει ώθηση στην φροντ-λάιν του από την εμπειρία του Κώστα Κουφού, ενώ και ο παίκτης ξέρει πως μπορεί να βοηθηθεί μέσα από την ομάδα του Πειραιά - Κανείς δεν βγαίνει χαμένος 

Ολυμπιακός και Κώστας Κουφός: Κανείς δεν βγαίνει χαμένος

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Κώστα Κουφό για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν επρόκειτο για μία κίνηση επειδή θεωρήθηκε πως η φροντ-λάιν της ομάδας χρειάζεται έναν παίκτη με τα προσόντα του Έλληνα διεθνή σέντερ, αλλά κυρίως γιατί δημιουργήθηκε επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση της γραμμής των ψηλών ύστερα από τον τραυματισμό του Χασάν Μάρτιν. Οι Πειραιώτες έψαχναν ένα μεγάλο κορμί, ο πρώην NBAer ήταν διαθέσιμος, είναι Έλληνες, έχει εμπειρία και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν στην απόκτησή του.

Ας μη γελιόμαστε. Ναι μεν ο Κώστας Κουφός υπήρξε μεγάλο ταλέντο, με ξεχωριστές ικανότητες στην επίθεση στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, φτάνοντας στη συνέχεια να γίνει και ένας καλός αμυντικός σέντερ στο ΝΒΑ, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καθοδική πορεία. Ειδικά τώρα, βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης σχεδόν έναν χρόνο. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από θέμα φυσικής κατάστασης, ενώ και στο αγωνιστικό κομμάτι, βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Το έδειξε και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ξόδεψε 3.000.000 δολάρια ετησίως για να τον κάνει να έρθει στην EuroLeague και στο τέλος τον έδιωξε όντας φανερά δυσαρεστημένη, καθώς παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Τόσο ο Ολυμπιακός, όμως, όσο και ο Κώστας Κουφός, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Και οι δύο πλευρές μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν. Οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν ένα μεγάλο κορμί, έναν σέντερ για να αντικαταστήσει τον τραυματία Χασάν Μάρτιν, και αν καταφέρουν να «αναγεννήσουν» τον 31χρονο ψηλό, θα έχουν και την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί για το ενδεχόμενο ανανέωσης το καλοκαίρι. Μέχρι το τέλος της σεζόν, πάντως, τη δουλειά του θα την κάνει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει ένα επιπλέον μεγάλο κορμί στο ρόστερ του.

Και ο Κώστας Κουφός, όμως, κερδισμένος θα βγει. Από την αγωνιστική απραξία, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και θα του δοθεί η δυνατότητα να βρει τον ρυθμό του. Παίζοντας για πρώτη φορά μπάσκετ σε σύλλογο της χώρας του, έχοντας δίπλα τους και παίκτες (Σπανούλη, Πρίντεζη Παπανικολάου, Σλούκα) τους οποίους γνωρίζει, έχοντας συνεργαστεί μαζί τους στην Εθνική. Και εφόσον κατορθώσει να ανεβάσει ξανά την απόδοση του, είτε θα του δοθεί η δυνατότητα να συζητήσει για ένα καλό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, είτε για κάτι άλλο στο εξωτερικό. Χαμένος δεν βγαίνει κανείς...

Στον Ολυμπιακό προφανώς και ξέρουν πως πήραν ένα ρίσκο με την απόκτηση του Κώστα Κουφού. Είναι ένα στοίχημα, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις να παίξεις μπάσκετ σχεδόν έναν χρόνο. Για τη δεδομένη στιγμή, όμως, με τις υπάρχουσες διαθέσιμες επιλογές, έκαναν την καλύτερη δυνατή κίνηση.

Ολυμπιακός: Μπαίνει χειρουργείο ο Χασάν Μάρτιν - Πρόβλημα στον μηνίσκο

Ολυμπιακός: Επίσημα ο Κώστας Κουφός στα «ερυθρόλευκα»!