Τα περσινά κατάλοιπα και το μοναδικό «κέρδος»!

Ο Ολυμπιακός οφείλει να «πολεμά» σε κάθε κατάσταση και όχι να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να παραδίνεται, όπως έκανε με την Εφές. Ο Λαρεντζάκης αποδεικνύει πως είναι μέλος του κορμού που «χτίζει» ο Μπαρτζώκας.

Τα περσινά κατάλοιπα και το μοναδικό «κέρδος»!

Δέκα αγωνιστικές είχαν απομείνει και ο Ολυμπιακός όφειλε να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, αλλά αντ΄αυτού, στην Κωνσταντινούπολη σήκωσε τα χέρια στα 30 λεπτά και παραδόθηκε άνευ όρων στις ορέξεις της Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δείχνει να έχει βρει τον καλό περσινό εαυτό της, εδραιώνει τη θέση της στην 8άδα (8η την πέτυχε ο Ολυμπιακός, 6η πήγε), αλλά όχι και αυτό το πράμα…

Εφές-Ολυμπιακός 76-53: Ένα 10άλεπτο μπασκετάρα και μετά… παράδοση άνευ όρων (Highlights)

Να σκοράρει 27 πόντους στα τρία τελευταία δεκάλεπτα, όταν έβαλε 26 πόντους με το «καλησπέρα» στο 1ο δεκάλεπτο. Να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και να δίνει εν τέλει 25 πόντους από τα… 21 λάθη του και να βλέπει σαν απλός παρατηρητής το -9 του ημιχρόνου να γίνεται -25. Θύμισε άλλες εποχές αυτό το «φαινόμενο» για το οποίο πίστευαν πολλοί πως ανήκε στο παρελθόν, αλλά κατάλοιπα όπως φαίνεται έχουν μείνει στην ομάδα.

Μπαρτζώκας: «Στο 2ο δεκάλεπτο καταρρεύσαμε»

Κανείς δεν πίστεψε πως ο Ολυμπιακός μετά το 26-11 του 1ου δεκαλέπτου (με 4/6 τρίποντα) θα συνέχιζε στους ίδιους ρυθμούς, πολλώ δε μάλλον η Εφές, που έχει τρομακτική ποιότητα. Φάνηκε όταν την πήρε από το χέρι ο… Μπομπουά αρχικά και ο Ντάνστον, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο Λάρκιν και να τον… ρημάξει. Πήγαν πολλοί πάνω του, δεν είχε πρόβλημα με κανέναν.

Κανείς δεν πίστευε λοιπόν πως θα βλέπαμε την εικόνα του 26-11 σε όλο το ματς, αλλά το να… καταρρέει, είναι το άλλο άκρο. Το περσινό και το προπέρσινο. Απογοήτευση, βιασύνη και παράδοση αντί να δεις αντίδραση, εγωισμό και πάθος. Κι ας χάσεις… Αλλά όχι με κάτω τα χέρια. Αυτό ενοχλεί. Πόσο μάλλον όταν προέρχεσαι από 4 σερί ήττες και 5 στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Βεζένκοφ: «Να βρούμε τι κάνουμε λάθος»

Το «τρένο» της πρόκρισης έχει σφυρίξει… μέρες τώρα. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει την πρόκρισή του πλέον, αλλά να κερδίσει πράγματα για του χρόνου. Ένα από αυτά είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ υπέγραψε πριν αναλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξανά την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν αρχικά στο ροτέισον και έβλεπε το όνομά του συνεχώς να είναι εκτός αποστολής, ενώ τις λίγες φορές- τον πρώτο καιρό- που ήταν στην 12άδα έβλεπε όλο το ματς από τον πάγκο. Όταν αναγκαστικά χρειάστηκε έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Την επόμενη όλο και περισσότερα και κέρδισε με το σπαθί του τα 23 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ με την Εφές. Αυτό μαζί με άλλες πέντε στατιστικές κατηγορίες αποτελούν και προσωπικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, με αποκορύφωμα τις 8 ασίστ. Αν έβαζε 4 ακόμα πόντους (έμεινε στους 10) θα έκανε και ρεκόρ στους πόντους.

Μικρή σημασία έχει βέβαια αυτό. Ο Λαρεντζάκης, στα 28 του χρόνια αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα από τα κομμάτια του βασικού κορμού που θέλει να φτιάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια. Μαζί με Σλούκα, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ, Μάρτιν (βρήκε τον μπελά του με τον Ντάνστον), ο Ολυμπιακός πρέπει πλέον να δουλέψει το «αύριο», καθώς αυτή η χρονιά, από θέμα στόχων έχει χαθεί.

Η αλλαγή δε νοοτροπίας πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. "Πολέμα" σε κάθε κατάσταση και όχι... "παράδοση"! Δεν αρμόζει αυτό σε Ολυμπιακό!