Γουίλιαμς-Γκος για Ολυμπιακό: «Eίχαμε σπουδαίο ρόστερ - Εσωτερικοί παράγοντες μας επηρέασαν»

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος παραχώρησε συνέντευξη, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός της σεζόν 2018-19 είχε καλό ρόστερ, αλλά επηρεάστηκε από εσωτερικούς παράγοντες. 

Γουίλιαμς-Γκος για Ολυμπιακό: «Eίχαμε σπουδαίο ρόστερ - Εσωτερικοί παράγοντες μας επηρέασαν»

Στο Eurohoops παραχώρησε συνέντευξη ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-2019, όντας επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ. Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά αρκετά καλά, αλλά στη συνέχεια... κατέρρευσε. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος μετά τους Τζαζ και το ΝΒΑ επέστρεψε στην Ευρώπη για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, μίλησε για την "ερυθρόλευκη" περιπέτειά του.

Για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού τη σεζόν 2018-2019: “Ακόμα πιστεύω ότι εκείνος ο Ολυμπιακός ήταν από τις πιο ταλαντούχες ομάδες που έχω αγωνιστεί. Είχαμε σπουδαίο ρόστερ, έναν σπουδαίο προπονητή, όπως είναι ο κόουτς Μπλατ. Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που μας αποσυντόνισαν και δεν πιάσαμε τα επίπεδα που μπορούσαμε. Πιστεύω πως ήμασταν σπουδαία ομάδα και μπορούσαμε να περάσουμε στα πλέι οφς και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Η Ευρωλίγκα όμως είναι πολύ ανταγωνιστική και πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Υπάρχουν σπουδαίοι προπονητές, μεγάλες ομάδες και δεν πρέπει να αφήνεις τον αντίπαλό σου να ανασάνει, οπότε ήταν απογοητευτικό, λόγω και του ρόστερ που είχαμε. Όλοι οι παίκτες συνέχισαν και έπαιξαν στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Μιλουτίνοφ και ο Στρέλνιεκς είναι στην ΤΣΣΚΑ, ο ΛεΝτέι πήγε στην Ζαλγκίρις, εγώ στο NBA. Επιπλέον είχαμε Έλληνες θρύλους, όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου. Είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν, όμως όπως είπα υπήρχαν εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες που μας έβγαλαν από τον δρόμο μας”.

Για το περιβόητο ηχητικό: “Δεν είναι δουλειά των παικτών να διαρρέουν το τι γινόταν μέσα στην ομάδα. Αισθανόμαστε πως η ομάδα πρέπει να είναι σαν οικογένεια. Δεν είχα μιλήσει με κανέναν για το τι γινόταν μέσα στην ομάδα και το ίδιο έκανα όταν έφυγα. Δεν ήταν δική μου δουλειά να πω το τι γινόταν στην ομάδα. Απλά πίστευα ότι είχαμε μια σπουδαία ομάδα και υπό άλλες συνθήκες θα ήθελα μια ακόμα ευκαιρία με αυτό το ρόστερ. Το να μην μιλάς για την ομάδα είναι κάτι που μαθαίνεις από την αρχή. Η ομάδα είναι οικογένεια και δεν μιλάς για τα οικογενειακά σου εκτός. Έμαθα πολλά τότε.

Τα συνεχόμενα ανταγωνιστικά ματς ήταν πρόκληση για εμένα και έμαθα πολλά. Ήμουν κοντά με τον Σπανούλη και προσπάθησα να του μιλήσω και να πάρω όσα περισσότερα μπορώ από κάποιον με τόσο σπουδαία καριέρα. Ήθελα να μάθω από όλα, τόσο τα καλά, όσο και τα κακά. Ήταν μόλις η πρώτη μου σεζόν στην Ευρωλίγκα και δεύτερη επαγγελματικά. Για εμένα ήταν μια θετική σεζόν. Για μόλις την δεύτερη επαγγελματική μου σεζόν πιστεύω πως πήγα καλά. Βέβαια μπορούσα και καλύτερα, αλλά κράτησα το κεφάλι ψηλά και έμαθα πολλά”.

Για το μάθημα που πήρε από τη σεζόν του στον Ολυμπιακό: “Το μάθημα που πήρα ήταν να πηγαίνω στο επόμενο ματς γρήγορα και να μην κουβαλάω τον αγώνα στον επόμενο. Στο δεύτερο μισό της σεζόν θεωρώ πως δεν μπορέσαμε απλά να ξεπεράσουμε τα προηγούμενα ματς και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο. Κάναμε συνεχόμενες ήττες και έπρεπε απλά να προχωράμε. Το ίδιο ισχύει και κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Μου είχε πει ο Σπανούλης πως «δεν μπορείς να αφήνεις την προηγούμενη φάση να σε επηρεάζει στην επόμενη» και ήταν σπουδαίο παράδειγμα σε αυτό. Μπορεί να είχε χάσει 7 σουτ αλλά όταν ήταν η ώρα να βάλει το μεγάλο στο τέλος το έκανε και είχε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν”.

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: “Ήταν σπουδαία εμπειρία το να δουλέψω μαζί του. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμένα το ότι ήμουν από τους πρώτους που υπέγραψε. Για εμένα ήταν τεράστιο κομπιλέντο αυτό. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που έπαθε αυτό που έπαθε και αυτό ήταν ένα από τα βασικά πράγματα που μας επηρέασαν εκείνη τη σεζόν. Όλοι οι παίκτες ήμασταν κοντά του και πάει καλά τώρα. Μιλήσαμε πρόσφατα. Πάντα προσπαθεί να κρατάει επαφή. Ελπίζω να παραμείνει υγιείς και δυνατός”.