Ολυμπιακός: Ο κορμός του για το μέλλον

Πέντε είναι οι παίκτες που θα βασιστεί σίγουρα ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν, οι οποίοι και θα αποτελέσουν τη βάση για τον κορμό της ομάδας της νέας εποχής - O Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την απόλυτη στήριξη.

Ολυμπιακός: Ο κορμός του για το μέλλον

Η αγωνιστική περίοδος που διανύει ο Ολυμπιακός, θα λέγαμε πως είναι μία από τις πιο δύσκολες της σύγχρονης ιστορίας του, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Γιατί το λέμε αυτό; Έχουμε φτάσει αρχές Φλεβάρη και ουσιαστικά η σεζόν έχει... τελειώσει για τους Πειραιώτες. Έτσι όπως τα κατάφεραν, από τη στιγμή που δεν έχουν και υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, η χρονιά θα τελειώσει για εκείνους στις 9 Απριλίου, καθώς οι πιθανότητες να περάσουν στα προημιτελικά είναι ελάχιστες. Και υπάρχει πικρία, στεναχώρια και απογοήτευση.

Γιατί αυτή η σπουδαία ομάδα, μας είχε συνηθίσει, ειδικά από τον Μάρτη και μετά, να μας προσφέρει σπουδαίες και σημαντικές μπασκετικές στιγμές. Και είναι δύσκολο, μετά από αυτές τις τέσσερις σερί καταδικαστικές ήττες, να είσαι πριν τα μέσα του Φλεβάρη, και να σκέφτεσαι το μέλλον, την επόμενη μέρα της ομάδας. Αλλά αυτή είναι μία πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, και το όνειρο, να κάνουν οι Πειραιώτες τη μεγάλη υπέρβαση, να φέρουν τα πάνω-κάτω, και να προκριθούν στα πλέι-οφς. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Η φετινή ομάδα ναι μεν παρουσίασε ορισμένα θετικά δείγματα γραφής, αλλά κατά κύριο λόγο απογοήτευσε και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη ενόψει ης συνέχειας. Μπορεί να νικήσει τον πιο ισχυρό αντίπαλο και να χάσει από τον πιο αδύναμο.

Απόλυτη στήριξη σε Μπαρτζώκα

O Oλυμπιακός δεν μπορεί να κάνει πλέον κάτι διαφορετικό, πέρα από το να παλέψει για τη νίκη για όλα τα παιχνίδια του, οφείλει να κοιτάξει και με ποιους μπορεί να προχωρήσει για τη νέα σεζόν. Δεν υπάρχει θέμα προπονητή, αν ορισμένοι αναρωτιέστε. Η διοίκηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις τεχνικές ικανότητες και στην προσωπικότητα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Οι Αγγελόπουλοι θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους και θα επιχειρήσουν να καλύψουν τις απαιτήσεις του και για τη νέα σεζόν.

Άπαντες όμως κρίνονται στη φετινή σεζόν. Και το ζητούμενο για τον Έλληνα τεχνικό είναι να δει σε ποιους παίκτες μπορεί να βασιστεί στην ερχόμενη αγωνιστική χρονιά. Κοιτάξτε, η ομάδα που δόξασε τον Ολυμπιακό στην τελευταία δεκαετία, ποντάροντας σε μεγάλο βαθμό στο σπουδαίο δίδυμο των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη, κάνει τον κύκλο της. Δύο παίκτες θρύλοι, όχι μόνο των "ερυθρολεύκων", αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τους οποίους θα μνημονεύουμε για τις επόμενες δεκαετίες. Το θέμα, όμως, είναι να υπάρξει και συνέχεια, η επόμενη μέρα. Και το σημαντικό; Να υπάρξει ένας βασικός κορμός πάνω στον οποίο θα μπορει να βασιστεί η ομάδα.

Σλούκας, "Παπ", Σάσα, Σακίλ και Χασάν

Είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τους αρχηγούς της νέας εποχής της ομάδας. Δύο άνθρωποι που θα συνδέσουν το ένδοξο παρελθόν, με τον μέλλον του Ολυμπιακού. Δίπλα τους θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έδειξε σημαντική βελτίωση και εξέλιξη στο παιχνίδι του, ενώ είναι δεδομένο πως θα παραμείνουν στην ομάδα τόσο ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε, όπως και ο Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είχε υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο. Δύο από τα... λαβράκια του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα πως μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, όπως και το να αντέξουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.

Παίκτες υπό κρίση...

Από εκεί και πέρα, άπαντες κρίνονται. Να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Ο Άαρον Χάρισον έχει απογοητεύσεις με τις εμφανίσεις του. Από τη μία και ο Ολυμπιακός δεν τον έχει αξιοποιήσει στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και από την άλλη κυρίως ο παίκτης, έχει ρίξει την απόδοση του και παρουσιάζεται πλέον απελπιστικά άστοχος. Με τη μέχρι τώρα εικόνα του, είναι απίθανο να συνεχίσει στην ομάδα.

Τα σκαμπανεβάσματα του Οκτάβιους Έλις, δεν του δίνουν μέλλον στο μεγάλο λιμάνι, ενώ ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ ναι μεν είναι ικανοποιητικός για τον ρόλο του τρίτου ψηλού αλλά άπαντες αναμένουν περισσότερα από εκείνον καθώς ας μη ξεχνάμε πως πλέον παίζει μπάσκετ στο υψηλότερο σκαλοπάτι της μέχρι τώρα καριέρας του. Ο Τσαρλς Τζένκινς, από τη μία είναι συνεπής σε αυτά που πρέπει να κάνει στην άμυνα, αλλά από την άλλη, είναι πολυτέλεια να έχεις ξένο γκαρντ που να μη σου δίνει ώθηση σε σκορ και δημιουργία... Σε αυτές τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, οι προαναφερόμενοι (και όχι μόνο) θα κριθούν για το αν θα έχουν θέση στην ομάδα της νέας εποχής.

Το θέμα με τους Έλληνες

Να πάμε και σε ένα άλλο κομμάτι, εκείνο των γηγενών παικτών. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν πόνταρε, πίστευε και στήριζε τους Έλληνες παίκτες. Άλλωστε, έχοντας για εκείνους πρωταγωνιστές διακρίθηκε την τελευταία δεκαετία. Παρά το γεγονός πως πλέον η δεξαμενή των νέων ταλαντούχων μπασκετμπολιστών στη χώρα μας δεν βγάζει πλέον πολλούς καλούς παίκτες (ακόμη και οι αξιόλογοι δεν έχουν το μεγάλο ταλέντων των αθλητών που γεννήθηκαν τη δεκαετία του '80), οι Πειραιώτες πάντα θα δοκιμάζουν και θα δίνουν ευκαιρίες.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δείχνει πως έχει θέση στο ρόστερ με τις εμφανίσεις του (αν και μπορεί να δείξει και το κάτι παραπάνω), αλλά από την άλλη έχει απογοητεύσει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ναι, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν τους καλούς Έλληνες παίκτες, αλλά η ομάδα δεν είναι... Δημόσιο. Όποιος δεν δείχνει εξέλιξη και βελτίωση, θα αποχωρεί! Δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες παίκτες που αποχώρησαν από τον Πειραιά την τελευταία τριετία.

Όσον αφορά τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη; Άγνωστο για το αν θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν. Ιδιαίτερες περιπτώσεις, θα το κουβεντιάσουν στο τέλος της σεζόν. Το σίγουρο είναι πως θα ήθελαν να που το «αντίο» τους (όταν έρθει η ώρα) μπροστά σε κόσμο, δεχόμενοι το χειροκρότημα, και όχι σε άδειες κερκίδες, και δεν έχουν άδικο!

Ολυμπιακός: Το «πάλι από την αρχή» έχει αιτίες

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες αδυναμίες στις 24 πρώτες αγωνιστικές της Euroleague