Φταίει κι αυτός… φταίνε και οι διαιτητές

Φταίει (και) ο Ολυμπιακός, που για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι κάνει πανομοιότυπο λάθος ο Σλούκας. Φταίνε και οι διαιτητές που δεν τον άφησαν να δει τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει μέχρι τέλους κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Φταίει κι αυτός… φταίνε και οι διαιτητές

Δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό, που ο Ολυμπιακός χάνει το παιχνίδι στο τέλος. Τούτη τη φορά όμως, έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Φταίει (και) ο Ολυμπιακός, που για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι κάνει πανομοιότυπο λάθος ο Σλούκας και χάνει τη μπάλα σε κρίσιμη επίθεση. Φταίει που μπαίνει πάλι πολύ άσχημα στο παιχνίδι και τρέχει να προλάβει. Φταίει που τρώει με τον ίδιο τρόπο καλάθι για 12 λεπτά από την Μπαρτσελόνα. Αλλά…

Φταίνε και οι διαιτητές που δεν τον άφησαν να δει τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει μέχρι τέλους. Γιατί μπορεί και να έχανε, αλλά δεν τον άφησαν για να το μάθουμε. Ιδίως στα τελευταία 2 λεπτά τα λάθη που έκαναν ήταν πολλά. Το φάουλ του Ζαν-Σαρλ περισσότερο το κερδίζει ο Χίγκινς παρά το κάνει ο Ζαν-Σαρλ και έφερε την έκρηξη του Γιώργου Μπαρτζώκα που δέχτηκε 2η τεχνική ποινή. Υποψία για φάουλ υπάρχει και στον Σπανούλη στο τέλος, ενώ πιο πριν έχει αποβληθεί ο Έλις με 5ο φάουλ το οποίο όμως δεν είναι. Ίσως είναι περισσότερο φλόπινγκ του Κούριτς.

Εν πάση περιπτώσει, αν θυμηθούμε και τις φωνές του Ολυμπιακού για το φάουλ στον Σλούκα από τον Ουόκαπ στο Κάουνας ή κάποιες αποφάσεις στο Τελ Αβίβ, εύλογα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως μετά την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας δικαίωσης για τη Μπάγερν, οι διαιτητές τον πάνε λίγο… κόντρα.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε στο ξεκίνημα του ματς ότι θα χάσει με… περίπατο (ξεκίνησε με 10-21), μην έχοντας και τους Βεζένκοφ-Παπανικολάου. Όχι απλά αντέδρασε από το 2ο δεκάλεπτο και ύστερα, όχι απλά σκλήρυνε και έβαλε τους κανόνες του στο παιχνίδι, αλλά έφτασε να βάλει άγχος στην Μπαρτσελόνα και να οδηγεί αυτός το ματς.

Ξεκίνησε από την άμυνα, κρατώντας για 4 λεπτά χωρίς σκορ την Μπαρτσελόνα στο 3ο δεκάλεπτο όπου πέρασε μπροστά (με επιμέρους 23-10), ο Σπανούλης στο τέλος κρατούσε μπροστά τον Ολυμπιακό, με τον καλύτερο παίκτη των «ερυθρόλευκων», τον ΜακΚίσικ στον πάγκο, και με σχήμα Σλούκα, Σπανούλη, Λαρεντζάκη, αλλά από κει και πέρα, έγιναν τα πάντα για να χάσει ένα παιχνίδι που θα ήταν... υπέρβαση και θα είχε καλύψει ένα μέρος από το χαμένο έδαφος που έχασε στα προηγούμενα.

Η ουσία είναι πως μετά από άσχημα αποτελέσματα και με ομάδα-φαβορί απέναντί του έπαιξε ως… Ολυμπιακός και πάλι, αλλά βρίσκεται πλέον σε αρνητικό ρεκόρ με 11-12 και το ζητούμενο που είναι η 8άδα απομακρύνεται.