Έχασε πολλά περισσότερα!

Η ήττα-αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (81-79) ίσως να του στοίχισε την μισή πρόκριση στην 8άδα της Euroleague.

Έχασε πολλά περισσότερα!

Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες… αυτοκτονίες, αλλά από τον τωρινό, όχι, δεν το περίμενε κανείς. Ιδίως μετά από 21 παιχνίδια, με την ψυχολογία στα ύψη μετά το δύσκολο «διπλό» στο Βιλερμπάν και με το σκορ στο 72-79. Εκεί που λες «τελείωσε», ιδίως μετά το χαμένο φόλοου του Λοβέρν (21 πόντους με 9/12 δίποντα). Το κακό είναι πως το είπαν, το πίστεψαν και όλοι όσοι ήταν στο παρκέ με τις μαύρες εμφανίσεις και έκαναν ότι μπορούσαν για να χάσουν.

Τα highlights του Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 81-79 (vid)

Ο ΜακΚίσικ, αν ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ θα είχε… κατεδαφίσει τη μπασκέτα, αλλά αντ΄αυτού πήγε σε ένα χαλαρό λέι απ και έχασε το άχαστο. Το καθαρό μυαλό αντικαταστάθηκε από τη βιασύνη και το άγχος, καθώς αντί να πάνε σε μια ήρεμη επιλογή, διάλεγαν τον δύσκολο δρόμο. Δεν σκόραραν μετά από επιθετικά ριμπάουντ, τελείωσε ο χρόνος μάλιστα σε καλάθι του Ζαν-Σαρλ. Ο Σπανούλης στα 35΄΄ είχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο από το πλάι με 2.2 να απομένει για τη λήξη της επίθεσης και οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν ακροβολισμένοι. Στο τέλος πήγε ο Ζαν-Σαρλ στη ρακέτα. Είχε και ένα ακόμα πιο πριν, αλλά εκεί έχει την ψυχολογία μετά τα 2 σερί που έχει πετύχει και είναι κάτι που το έχει πάρει εκατομμύρια φορές στην καριέρα του.

Το κακό είναι πως αμέσως μετά το τελευταίο τρίποντο ο Ολυμπιακός δέχεται αιφνιδιασμό, πάλι με τον Λοβέρν για το 79-79. 12 οι πόντοι της Ζαλγκίρις από αιφνιδιασμό.

Μπαφές: «Έγινε φάουλ στον Σλούκα-Περιμένουμε τη θέση της Euroleague»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ίσως να έπρεπε να πάρει τάιμ άουτ για να κόψει το σερί της Ζαλγκίρις και πολύ περισσότερο να τους ηρεμήσει, αλλά πίστεψε, πως με τους έμπειρους παίκτες του μέσα θα είχαν μία ώριμη επιλογή για τη νίκη. Όταν όμως πας το ματς στην κόψη του ξυραφιού όλα είναι πιθανά.

Όπως και το λάθος του Σλούκα, που το τετριμμένο και κλισέ τον θέλει από «ωραίο» στο Λιόν σε «μοιραίο» στο Κάουνας. Έχασε τη μπάλα και ο Ουόκαπ πέτυχε το νικητήριο καλάθι μπροστά από τον Ζαν-Σαρλ που είχε σηκωθεί άριστα για να του κλείσει την ορατότητα. Στους 19 οι πόντοι που πήρε η Ζαλγκίρις από τα λάθη του Ολυμπιακού.

Κακώς, κάκιστα ο Ολυμπιακός έφτασε σε όλα αυτά. Κακώς πήγε στη ρουλέτα να κάθεται να περιμένει «κόκκινο». Εκεί είναι 50-50 και θα του κάτσει το «μαύρο». Αυτά τα ματς επιβάλλεται να τα τελειώνεις όταν έχεις το πάνω χέρι και όχι να κάθεσαι να «παίζεις» λες και είσαι ερασιτεχνική ομάδα.

Το πανόραμα της Euroleague: Έπεσε στην 10η θέση ο Ολυμπιακός - Στην κορυφή η Μπάρτσα (highlights)

Δεν μιλάμε για μία απλή ήττα. Την 6η σερί στο Κάουνας, για να μην ξεχνιόμαστε και με αυτό. Είχαμε επισημάνει πως στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός για την 8άδα, μία από τις ομάδες που θα μπορούσε να «επιλέξει» για να την βγάλει εκτός και να πάρει τη θέση της, ήταν η Ζαλγκίρις. ισοβαθμούσαν στο 11-9 και είχε την ευκαιρία με νίκη με 2+ πόντους (είχε χάσει με 1 στο ΣΕΦ) να την βάλει από κάτω και να την έχει και στην ισοβαθμία.

Αντ΄αυτού, οι Λιθουανοί βρίσκονται στην 6η θέση και ο Ολυμπιακός στην 10η, έχοντας πλέον μαζί του τη Φενέρμπαχτσε που ανεβαίνει συνεχώς και πέρασε από τη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και τη Βαλένθια, από την οποία έχει χάσει στο ΣΕΦ με 11 πόντους και την έχει στην Ισπανία. Με μια νίκη από πάνω του συνεχίζει να είναι η Μπάγερν.

Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε- Γι αυτό διαμαρτυρήθηκα στους διαιτητές»

Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί αυτή η ήττα είναι πολλά περισσότερα από μία… αυτοκτονία μπάσκετ; Πηγαίνει στο Μιλάνο και μετά υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Πραγματικά αυτό το μοτίβο «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» θα έπρεπε ήδη να έχει κοπεί.

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 81-79: Αυτοκτονία στο Κάουνας με τραγικά λάθη!

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε το παιχνίδι μέσα από την επίθεσή του και όχι από την άμυνα, αλλά αυτό βόλευε τη Ζαλγκίρις.

ΥΓ2: Έχει γίνει φάουλ στον Σλούκα.