Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε- Γι αυτό διαμαρτυρήθηκα στους διαιτητές»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε ο Ολυμπιακός στο φινάλε με 81-79 από τη Ζαλγκίρις για την 21η αγωνιστική της EuroLeague.

Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε- Γι αυτό διαμαρτυρήθηκα στους διαιτητές»

Στα κρίσιμα λάθη των τελευταίων λεπτών στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Κάουνας με 81-79 από τη Ζαλγκίρις.

Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 81-79: Η «αυτοκτονία» των τελευταίων 30 δευτερολέπτων (vid)

Ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε πως από λάθη της ομάδας του οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη, ενώ παράλληλα τους έδωσε και συγχαρητήρια για το γεγονός πως έφτασαν στο τέλος στην ανατροπή.

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 81-79: Αυτοκτονία στο Κάουνας!

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Ήταν μια κακή ήττα για εμάς ειδικά έτσι όπως παίξαμε στο δεύτερο μέρος. Είχαμε υπομονή και βρήκαμε ελεύθερα σουτ Είχαμε 7 πόντους προβάδισμα και στη συνέχεια κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε. Χάσαμε ένα λέι απ και η Ζαλγκίρις χτύπησε στο τρανζίσιον. Χάσαμε την τελευταία επίθεση φυσικά και η Ζαλγκίρις σκόραρε στο τέλος. Ήταν δικά μας λάθη παρά την παρουσία των έμπειρων παικτών για να χειριστούν την κατάσταση. Η Ζαλγκίρις κέρδισε το παιχνίδι και της αξίζουν συγχαρητήρια».

Σε ερώτηση γιατί διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές μετά το κλέψιμο και το καλάθι του Γουόλκαπ, απάντησε: «Η Ζαλγκίρις έδωσε από τον πάγκο εντολή στους παίκτες να κάνουν φάουλ και προσπάθησαν να κάνουν γιατί δεν ήταν στο μπόνους των βολών. Προσπάθησαν να κάνουν φάουλ στον Σλούκα. Για αυτό διαμαρτυρήθηκα. Προσπαθούσαν, τον έσπρωχναν. Ήταν εντολή από τον πάγκο γιατί η Ζαλγκίρις είχε τρία φάουλ».

Όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση και να πει αν έγινε φάουλ στον γκαρντ του Ολυμπιακού, είπε: «Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αυτή είναι δουλειά των διαιτητών».

Για το αν θεωρεί τις δύο ήττες από την Ζαλγκίρις τις πιο απογοητευτικές για την ομάδα του στην φετινή σεζόν, σχολίασε: «Οχι ακριβώς... Κερδίζεις και χάνεις παιχνίδια λόγω μιας απόφασης. Δυστυχώς για εμάς προηγούμασταν και στα δύο παιχνίδια. Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Γιακουμπάιτις και δύο βολές της έδωσαν τη νίκη στον πρώτο γύρο και σήμερα είδατε πως κέρδισε τον αγώνα. Ένα παιχνίδι που θεωρούσαμε πως μπορούσαμε και έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτό, όμως, είναι το μπάσκετ. Έπρεπε να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα και στα δύο παιχνίδια».

Τέλος, για το αν είναι χαρούμενος που ο Ολυμπιακός περιόρισε τον Γκριγκόνις, είπε: «Δεν μπορώ να χαρώ όταν έχουμε χάσει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Δεν υπάρχει καμία χαρά από αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές σε κάθε σκριν στην μπάλα ή σε σκριν μακριά από τη μπάλα, για να μειώσουμε τον ρυθμό και τη δημιουργία της Ζαλγκίρις. Αυτό ήταν το πλάνο μας».