Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ ακόμη... τρυπάει την άμυνα της Βιλερμπάν (vid)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στο κάθετο παιχνίδι - Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σχεδόν μόνος του στο δεύτερο ημίχρονο - 23 πόντοι έχοντας κερδίσει 10 (!) φάουλ από τους Γάλλους. 

Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ ακόμη... τρυπάει την άμυνα της Βιλερμπάν (vid)

O Kώστας Σλούκας ήταν το πρόσωπο του αγώνα κόντρα στη Βιλερμπάν. Πέρα από το γεγονός πως σημείωσε το "καυτό" τρίποντο που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό, έκανε και τη διαφορά στην παράταση. Έδωσε τη νίκη στην ομάδα του σημειώνοντας 23 πόντους.

Ολυμπιακός: Ο «Αρσέν Σ-Λουπέν» και το νόμισμα που έχει δύο όψεις!

Δεν ήταν μόνος του όμως. Ήταν εκπληκτική η παρουσία του Σακίλ ΜακΚίσικ στο "Αστρομπάλ" και δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η πολύτιμη παρουσία του. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, κράτησε σχεδόν μόνος του όρθιο τον Ολυμπιακό στο ζόρικο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα διάστημα που οι Πειραιώτες έδειχναν να δυσκολεύονται στην επίθεση, έπαιρνε τη μπάλα και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Έβρισκε ή δεν έβρισκε διάδρομο, πήγαινε με αποφασιστικότητα για διείσδυση και δημιουργούσε ο ίδιος χώρους για τον εαυτό του. Είτε τέλειωνε τις φάσεις με μπασίματα, είτε κέρδιζε απανωτά φάουλ από τον αντίπαλο, αποτελώντας μία σταθερή αιχμή του δόρατος για τους Πειραιώτες, αλλά και έναν μόνιμο "εφιάλτη" για τους Γάλλους.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην EuroLeague στο κάθετο παιχνίδι. Είναι καταπληκτικός στο ανοιχτό γήπεδο και εξαιρετικός στο να διεισδύει στο αντίπαλο καλάθι. Γρήγορο πρώτο βήμα, ταχύτητα, καλή ντρίμπλα και πλούσια αθλητικά προσόντα για να απογειωθεί στη στεφάνη.

Kόντρα στους Γάλλους ήταν εξαιρετικός. Τέλειωσε το ματς με 23 πόντους, έχοντας 5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 10/13 βολές, έχοντας κερδίσει 10 (!) φάουλ από τον αντίπαλο. Σε όλα αυτά προσθέστε και 3 ασίστ. Δεν τον προλάβαιναν οι παίκτες της Βιλερμπάν, οι οποίοι αναγκαζόντουσαν να του ρίχνουν... ξύλο για να τον κόψουν. Παλικαρίσια εμφάνιση. Έδειξε χαρακτήρα, καθώς στα δύσκολα πήρε από το... χέρι από τον Ολυμπιακό, κρατώντας τον ζωντανό για να φτάσει στην ανατροπή. Δεν έχει καλό περιφερειακό σουτ, καμία αντίρρηση, αλλά είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο να διεισδύει μέσα στη ρακέτα. Με διαφορά!