Εφτάψυχος!

Ο Ολυμπιακός «κτύπησε» με τα ίδια όπλα τη Βιλερμπάν και αποσόβησε το… μοιραίο, με νίκη 101-93, χάρη και σε ένα τρίποντο του Σλούκα που έστειλε το ματς στην παράταση.

Εφτάψυχος!

Το μάθημά του το πήρε τελικά. Αυτό δεν είχε πει ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Λιόν; «Να δούμε αν πήραμε το μάθημα μας»! Παρά το γεγονός ότι πήγε να γίνει το ίδιο λάθος με το αντίστοιχο του ΣΕΦ και να το χάσουν με πανομοιότυπο τρόπο, εν πρώτοις δεν επέτρεψαν πρώτα απ΄ όλα να το πιστέψουν οι ίδιοι πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο –γιατί πολύ απλά θα είχε σοβαρότατο θέμα 8άδας-και από κει και πέρα, κτύπησε τη Βιλερμπάν εκεί ακριβώς που κτυπούσε και αυτή τον Ολυμπιακό: Στη μαχητικότητα, στο «ένας με έναν», στον «αέρα».

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 93-101: Ο «Αρσέν Λουπέν» Ολυμπιακός απέδρασε στην παράταση από το Αστρομπάλ

Η Βιλερμπάν κατάφερε από εκεί που ήταν η χειρότερη επίθεση της Ευρωλίγκας με 74.5 πόντους να βάλει στον Ολυμπιακό 86 στη Γαλλία με τις αγαπημένες της κινήσεις. Πήγε στο «ένας με έναν», πήρε στο 2ο μέρος τα ριμπάουντ (9-15 ήταν στο πρώτο μέρος) και έβαλε τα σουτ από την αδύναμη αγωνία.

Οι «ερυθρόλευκοι» βλέποντας αυτή την κατάσταση και με το σκορ από το 61-65 να έχει πάει στο 79-73 «κτύπησαν» στο κάθετο παιχνίδι με ταχύτητα και με τον ΜακΚίσικ που έμπαινε μέσα στη ρακέτα σαν ταύρος εν υαλοπωλείο κερδίζοντας 10 φάουλ (είχε 10/13 βολές). Στα χνάρια του πήγε και ο Σλούκας, τρυπώντας στη ρακέτα των Γάλλων. Δεν πήγαν πάλι σε μια λογική τρίποντο στο τρίποντο, εξ αρχής αυτή ήταν η τακτική τους, να πλησιάσουν στο καλάθι καθώς απουσίαζε και ο 2.20μ. Φολ.

Βιλερμπάν-Ολυμπιακός 93-101: Μπαρτζώκας: «Το πιο δύσκολο ματς της σεζόν»

Τα ριμπάουντ πήγαν να στοιχίσουν στο τέλος. Έχασαν τρία μόνο σε μία φάση με τον Κόουλ να πηγαίνει σε βολές και να δίνει το προβάδισμα των τριών πόντων αλλά στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του ματς μίλησε η στόφα, το σθένος και ο ηγέτης Σλούκας. Μέχρι να καταλάβουν οι Γάλλοι τι θα έκανε, αυτός είχε σηκωθεί και... στη συνέχεια πανηγύριζε! Εκεί είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός, κι ας ήθελε ακόμα 5 λεπτά.

Η Βιλερμπάν πάντως του έβγαλε την ψυχή. Πολύ απλά γιατί δεν του ταιριάζει. Μία αθλητικότητα την οποία δεν μπορεί εύκολα να ματσάρει ο Ολυμπιακός. Έχουν άλματα, έχουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους κι αν βάλουν και τα σουτ (7/32 -30.4%) τότε κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή του αντιπάλου τους. Παρ΄όλα αυτά, ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε κατάλληλα πάνω στον αντίπαλό του και κατάφερε 9 μπλοκ και 8 κλεψίματα.

Κομβικότατος ο Μάρτιν, που φάνηκε πόσο πολύ απουσίασε από το πρώτο ματς, γιατί έχει το κορμί να τους κοντράρει. Δεν ήταν μόνο οι 15 πόντοι, αλλά οι χαμένες επιθέσεις που έσωσε, το πώς έβαζε τα χέρια του και αλλοίωνε ή έκλεβε μπάλες. Και του… γύρισε και το πόδι αλλά επέστρεψε. Ο ΜακΚίσικ από την άλλη ήταν ταμάμ γι αυτό το παιχνίδι, κτύπησε με το ίδιο όπλο την ομάδα του Πάρκερ που λίγο έλειψε να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ολυμπιακό, αν τον κέρδιζε και 2η φορά.

Δυο σημειώσεις:

- Ο Βεζένκοφ ίσως έκανε το χειρότερο παιχνίδι του τα τελευταία δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό. Είχε όμως 2 μπλοκ στο τέλος σημαντικά. Όπως κι αν είναι ο κάθε παίκτης μία λεπτομέρεια θα παίξει ρόλο.

- Επιτέλους είδαμε τον Τζένκινς να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση.

ΥΓ:Ο «Γολγοθάς» συνεχίζεται: Κάουνας και Μιλάνο.