Ολυμπιακός: Δυόμιση χρόνια αδυνατεί να κάνει 4 σερί νίκες στη Euroleague!

Ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 2017-18 έχει να κάνει 4 και άνω συνεχόμενες νίκες στην Euroleague. Τα χαμηλά… βαρομετρικά κόντρα στη Βιλερμπάν και η 3η φορά που έπεσε φέτος στην… παγίδα.

Ολυμπιακός: Δυόμιση χρόνια αδυνατεί να κάνει 4 σερί νίκες στη Euroleague!

Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του στις 4 και γιατί όχι 5 συνεχόμενες νίκες, δεδομένου ότι την Τρίτη (19/01) αντιμετωπίζει εκ νέου τη Βιλερμπάν, αλλά στη Γαλλία για το εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να πάει παραπέρα από τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Και είναι κάτι που αδυνατεί να το πράξει εδώ και… δυόμιση χρόνια!

Τόσα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφερα να πετύχουν 4 και 5 νίκες συνεχόμενες στην Ευρωλίγκα με αυτό το format. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τη σεζόν 2017-18, όταν ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει με 4 σερί νίκες και μέσα στη σεζόν έτρεξε ακόμα δύο σερί των 5 συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων.

Από τότε δεν έχει καταφέρει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του, πέραν των τριών νικών σερί.

Η 3η φορά

Ο Ολυμπιακός για 3η φορά φέτος έπεσε σε… γκέλα κάνοντας μία ήττα… εκτός προγράμματος και προερχόμενος από πολύ καλά αποτελέσματα. Την πρώτη φορά, έχοντας κερδίσει τον Παναθηναϊκό και την πρώτη «διπλή» εβδομάδα τις Μιλάνο-Μακάμπι, έχασε από δικά του λάθη το παιχνίδι στο Μόναχο με την Μπάγερν. Στη συνέχεια, έχοντας πάρει «δίπλα» σε Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, χάνει με κάτω τα χέρια από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ και τώρα μετά τις τρεις σερί νίκες με Κίμκι, Μπάγερν και Μακάμπι χάνει από τη Βιλερμπάν μέσα στο γήπεδό του, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά (σ.σ. το είχε κάνει και στο Μόναχο) τον όρο «υπεροπτική συμπεριφορά).

Οι 6 ήττες στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός φέτος, μπορεί να έχει πολύ καλή συμπεριφορά και μια διαφορετική προσέγγιση των εκτός έδρας αγώνων, αλλά το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει στα παιχνίδια του ΣΕΦ. Έφτασε ήδη στις 6 ήττες σε 10 παιχνίδια στο Φάληρο, τη στιγμή που πέρσι, σε μια προβληματική χρονιά είχε μία λιγότερη στην 20η αγωνιστική και πρόπερσι 2.

2η χειρότερη παραγωγικότητα

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις 63 πόντους κόντρα στη Βιλερμπάν, που αυτομάτως συνιστούν την 2η χειρότερη επιθετική επίδοσή του φέτος και χειρότερη στο ΣΕΦ. Χαμηλότερη παραγωγικότητα είχε στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα που έβαλε μόλις 61 πόντους. Στην πρεμιέρα με τη Ζαλγκίρις είχε πετύχει 67 πόντους στο ΣΕΦ και στο Μόναχο είχε βάλει 68 πόντους κόντρα στη Μπάγερν.