Τρίτη χτίζει... Παρασκευή γκρεμίζει!

Ο Ολυμπιακός έφαγε τα μούτρα του πάνω στην άμυνα της Βιλερμπάν και "έσβησε" μονοκονδυλιά το "διπλό" στη Μακάμπι. Και δεν είναι η πρώτη φορά... 

Τρίτη χτίζει... Παρασκευή γκρεμίζει!

Εν πρώτοις να θυμηθούμε πως παίζει και η… αντίπαλη ομάδα και στην προκειμένη η Βιλερμπάν ήταν καλύτερη. Δεν είναι γενικά από τον Ολυμπιακό, αλλά το συγκεκριμένο βράδυ ήταν. Καλύτερη στο πλάνο της, στην εκτέλεσή του, με περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι της. Τόσο που ο Ολυμπιακός μπροστά της ήταν πιο αργός, όχι το ίδιο σκληρός, δεν είχε καλή επαφή με το καλάθι (29% τρίποντο) και τα βρήκε πάρα πολύ σκούρα απέναντι στην άμυνα της γαλλικής ομάδας.

Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον μαχητές»

- Ο Ολυμπιακός που σκόραρε 92.7 πόντους μ.ο. στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που κέρδισε έβαλε τώρα 63 πόντους (τους λιγότερους που έχει δεχθεί τα τελευταία δύο χρόνια η Βιλερμπάν) και στο 3ο δεκάλεπτο πέτυχε μόλις 9.

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 63-69: Γαλλικό… «χαστούκι»! (highlights)

Δεν μου φάνηκε μπλαζέ, υπερόπτης, ότι το υποτίμησε κτλ. Κι αν μπήκε έτσι, δεν γίνεται να μην ψυλλιάστηκε τι τον περιμένει μετά το 1ο δεκάλεπτο. Το είχαν συζητήσει, γνώριζαν τι θα περίμεναν αλλά… δεν τους βγήκε. Δεν είχαν τρόπο να ελιχθούν στην επίθεση και κουτουλούσαν συνεχώς σε… τοίχο. Στο 2ο δεκάλεπτο η Βιλερμπάν τον έκοψε 4 φορές σκεπάζοντας το καλάθι της και η πλάκα είναι πως δεν το έκανε με τον ύψους 2.20μ. Φολ, αλλά του έκανε μεγάλη ζημιά με τον Γιαμπουσέλε που έκανε τα πάντα στο παρκέ.

Ολυμπιακός - Βιλερμπάν 63-69: Έλις: «Χάσαμε πολλές διεκδικούμενες μπάλες»

Έκανε λάθη, καθώς στο 3ο δεκάλεπτο είχε 6 ενώ σε όλο το πρώτο μέρος είχε 5 και είχε σε κακή βραδιά και τον Κώστα Σλούκα. Έκανε λάθη αντιμέτωπος με την άμυνα της Βιλερμπάν και είχε μόλις 2 πόντους (από τους 23 που σκόραρε κατά μ.ο. στα τελευταία τρία παιχνίδια) τους οποίους κι αυτούς πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του ματς έχοντας όλα κι όλα 2 σουτ στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Σπανούλης, ήταν πολύ πιο παραγωγικός (10 πόντους), προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά τελείωσε το ματς με… 0 ασίστ. Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ ήττας.

Συν η απουσία ενέργειας. Δεν ήταν μόνο η διάθεση, που μετά την έδειξαν απλά δεν το έκαναν με ορθόδοξο τρόπο, αλλά ήταν εμφανέστατη και η απουσία ενέργειας. Μόνο που εδώ δεν μπορεί να ειπωθεί η κούραση ως δικαιολογία. Γιατί και οι άλλοι παίζουν το ίδιο, με τσάρτερ πήγε στο Τελ Αβίβ και ο Ολυμπιακός δεν έχει πρωτάθλημα.

Χάρηκα με τις δηλώσεις όλων που δεν έψαξαν για δικαιολογίες, αλλά κάπου εδώ θα πρέπει να ταρακουνηθούν καθώς κάνουν «κακές» ήττες και διαγράφουν τις «μεγάλες» νίκες που κάνουν.

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 63-69: Χάρισον: «Να είμαστε καλύτεροι εντός έδρας»

Αυτή η ήττα πάει αρκετά πίσω τον Ολυμπιακό, που έφτασε πλέον τις 6 στο ΣΕΦ φέτος. Του διαγράφει ουσιαστικά όσα οφέλη αποκόμισε με αίμα στο Τελ Αβίβ με το διπλό της Μακάμπι, καθώς δεν θα χάσουν πολλοί από τη Βιλερμπάν. Ήταν μόλις το 2ο διπλό της σε 10 εκτός έδρας παιχνίδια και στις τέσσερις σερί ήττες που είχε έχανε με 17 πόντους διαφορά. Και το κακό είναι πως το έχει ξανακάνει, όπως με την ήττα στο Μόναχο μετά τις νίκες επί Παναθηναϊκού, Μιλάνο και Μακάμπι.

Σύμφωνοι, είχε τραυματισμούς και προβλήματα, δεν έπαιξε ο Χασάν Μάρτιν (δύο απουσίες είχε και η Βιλερμπάν), ο Χάρισον επέστρεψε από τραυματίας, αλλά και πάλι ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν δικαιούταν κάτι καλύτερο από το ματς.