Συγγνώμη κόουτς, αλλά… Ψυχάρες!

Ο Ολυμπιακός  έχει "επιστρέψει". Να παραδοθεί αποκλείεται! Θέλει τσαγανό για να πάρεις τέτοια νίκη, με αυτά τα προβλήματα και τα τόσα λάθη, μέσα στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι (89-87).

Συγγνώμη κόουτς, αλλά… Ψυχάρες!

Ξέρω, του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν του αρέσει αυτή η λέξη γιατί υποτιμά την τακτική, την ικανότητα, το μυαλό και εδώ που τα λέμε είμαι σύμφωνος 100%, αλλά ειλικρινά ρε παιδιά, αν δεν θέλει και ψυχή αυτή η «απόδραση» από το Τελ Αβίβ, τότε τι θέλει; Για να πάρεις τέτοιες νίκες, με 19 λάθη (και 22 πόντους χάρισμα στον αντίπαλο), όντας κακός-κάκιστος στο πρώτο μέρος και πηγαίνοντας να χαρίσεις ένα δικό σου ματς, πρέπει να το λέει η καρδούλα σου.

Mακάμπι - Ολυμπιακός 87-89: Die Hard Θρύλος με ήρωα Λαρεντζάκη!

Δεν το λέει η καρδούλα του Βεζένκοφ που είχε 1/5 και βάζει καθοριστικό τρίποντο για να «κλειδώσει» (άσχετα αν δεν το έκαναν) το ματς; Δεν το λέει του Πρίντεζη που μπήκε ξανά μετά από ώρα με τρίποντο και φώναξε «εμένα με ξεχάσατε; Εδώ είμαι». Δεν έχει τσαγανό ο Λαρεντζάκης, που έκανε και τα λάθη του, αλλά δεν το έβαλε κάτω και στη συνέχεια ήταν όχι απλά κομβικός αλλά το «πρόσωπο του αγώνα;».

Συγνώμη κόουτς, αλλά πέραν από την τακτική, την ικανότητα, το ταλέντο, το μυαλό, πρέπει να το λέει και η ψυχούλα σου και ο Ολυμπιακός είχε στο Τελ Αβιβ παλικάρια.

Σλούκας: «Περήφανος για την ομάδα μου»-Οι βολές...παράτασης(vid)

Σε ένα ματς που ξεκίνησαν πάρα πολύ άσχημα, που έκαναν το ένα χαζό λάθος πίσω από το άλλο, αλλά που από το 3ο δεκάλεπτο, ο Σλούκας τους πήρε πάλι από το χέρι, τους συμμάζεψε και έβαλε το νερό στο αυλάκι φτάνοντας στο σημείο στο 4ο δεκάλεπτο να ελέγχουν αυτοί το παιχνίδι, να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, παρά το ότι και επιθετικά δεν ήταν σε καλό βράδυ ιδίως στα σουτ από μακριά.

Τα μεγάλα τρίποντα Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη στην παράταση (vid)

Είπαμε όμως το «χούι» δεν φεύγει εύκολα και οδήγησαν το ματς στην παράταση που εκεί, αναλογιζόμενος και το σφιχτό ροτέισον, αλλά και τα προβλήματα με τα οποία πήγε (να τα θυμίσουμε; Μάρτιν με διάστρεμμα, χωρίς Παπανικολάου και Χάρισον, ΜακΚίσικ προερχόμενος από τραυματισμό) η πλάστιγγα έγερνε αυτόματα στην πλευρά της Μακάμπι. Αμ δε…

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει. Θα χάσει, ναι, θα γίνει, αλλά θα έχει δώσει πρώτα την ψυχή του (να το πάλι), όλο του το «είναι». Να παραδοθεί αποκλείεται!

Μπαρτζώκας: «Προϊόν ομαδικής δουλειάς»

Σημαντικό «διπλό», για να περάσουμε και στην ουσία, γιατί μάνι-μάνι έχει βάλει τη Μακάμπι από κάτω με 2 νίκες. Μην το ξεχνάτε, την κέρδισε και στο ΣΕΦ και είναι νίκες που χρειάζεται, που κάνουν τη διαφορά στην προσπάθεια για την 8άδα, για να εδραιωθεί αρχικά εκεί.

ΥΓ: Αφού είπαμε για «χούγια». Ο Σπανούλης στον πάγκο να τους ουρλιάζει και να τους ντοπάρει στο τάιμ άουτ και ο Μπαρτζώκας να τον κοιτάει συμβουλευτικά. Ευλογία!