Η EuroLeague πήρε θέση για την τελευταία φάση: «Ο Βεζένκοφ έκανε φάουλ - Τρεις βολές στον Ζίπσερ»

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, αλλά η EuroLeague ανακοίνωσε πως στην τελευταία επίμαχη φάση, ο Βεζένκοφ έκανε φάουλ στον Ζίπσερ, τονίζοντας πως έπρεπε να δοθούν 3 βολές.

Η EuroLeague πήρε θέση για την τελευταία φάση: «Ο Βεζένκοφ έκανε φάουλ - Τρεις βολές στον Ζίπσερ»

Σε ένα ματς που είχε συναρπαστικό φινάλε, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπάγερν στο ΣΕΦ με 84-82. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η κατοχή ήταν στους Γερμανούς. Η μπάλα πήγε στον Ζίπσερ, ο οποίος δοκίμασε το κρίσιμο σουτ, με τον Βεζένκοφ να παίζει άμυνα πάνω του. Υπήρξε επαφή, αλλά οι διαιτητές το χαρακτήρισαν «non call» και άφησαν τη φάση να εξελιχθεί. Το ματς τέλειωσε και η ομάδα του Πειραιά πήρε τη νίκη.

Η EuroLeauge, όμως, η οποία πλέον εξετάζει αναλυτικά αυτές τις φάσεις, έχει πλέον τη φιλοσοφία να βγαίνει τις επόμενες μέρες και να παίρνει θέση για αυτές τις καταστάσεις. Σύμφωνα με τη διοργάνωση, λοιπόν, ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε φάουλ στον αντίστοιχο της Μπάγερν και θα έπρεπε να δοθούν τρεις βολές στους φιλοξενούμενους.

Ολυμπιακός: Ο Σπανούλης έβαλε… στη θέση τους τον Τρινκιέρι και τον βοηθό του (vid)

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ευρωλίγκα: ”Στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 4,2” να απομένουν, η μπάλα έγινε επαναφορά από τον Ουέιλερ-Μπαμπ της Μπάγερν. Η μπάλα έφτασε στον Ζίπσερ, ο οποίος δέχθηκε το φάουλ με το σώμα από τον Βεζένκοφ. Ήταν ένα λανθασμένο no call, το οποίο θα έπρεπε να έχει δοθεί φάουλ πάνω στο σουτ και να χρεωθεί στον Βεζένκοφ, με τον Ζίπσερ να έχει το δικαίωμα για 3 βολές”.