Ολυμπιακός: Μπήκε για «πόλεμο»!

Το μάτι που γυάλιζε, η σκληράδα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν, αλλά και η τακτική του Γιώργου Μπαρτζώκα, με το ψηλό σχήμα και τους δύο ηγέτες του, Σλούκα-Σπανούλη μαζί. Δεν τον έπαιρνε να χάσει και... δεν θα έχανε. 

Ολυμπιακός: Μπήκε για «πόλεμο»!

Ίσως ηχούσαν ακόμα οι λέξεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στα αφτιά των παικτών του μετά την ήττα στο Μόναχο. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει ένα δικό του ματς και ο κόουτς είχε μιλήσει για «κακομαθημένους» και «υπεροψία». Τα πράγματα στο ματς του ΣΕΦ ήταν τελείως διαφορετικά, γιατί ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα μπήκε για «πόλεμο» και μην ξεχνάτε πως ήταν… λαβωμένος.

* Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Σακίλ Μακ Κίσικ και την ενέργεια που δίνει, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου, αυτόν που «δένει» άμυνα και επίθεση, αυτόν που έχει απουσιάσει σε δέκα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόλις δύο νίκες.

Έχασε «μάχες», με τους Σίλεϊ και Ρέινολντς να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους (26 και 20 πόντους αντίστοιχα), αλλά όχι τον «πόλεμο».

Οι «ερυθρόλευκοι» σκλήρυναν, έπεφταν πρώτοι στην μπάλα και ανέκτησαν τα ριμπάουντ, άλλαξε τακτική ο κόουτς και πήγε όποτε έκρινε σε ψηλό σχήμα, με τον Βεζένκοφ στο «3» και τον Ζαν-Σαρλ στο «4», ο Έλις ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα και μετά… βγήκε το ιππικό να καθαρίσει.

Δεν το συνηθίζει πολύ ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά εμπιστεύτηκε αρκετά το δίδυμο Σπανούλη - Σλούκα μαζί και δικαιώθηκε. Εκεί που δεν μπορούσε ο Τρινκιέρι να ησυχάσει από το σόλο του Σλούκα, του νέου ηγέτη του Ολυμπιακού και με… τη βούλα πλέον και όχι μόνο στα χαρτιά, πεταγόταν ο Σπανούλης και τον… αποτελείωνε.

Λάθη έγιναν στο τέλος, θα μπορούσε να στοιχίσει το ματς, να τα λέμε όλα, για ένα καλάθι αγχώθηκε, αλλά και ο Μπάλντγουιν σαν να «ξεχρέωσε» εκείνο το φάουλ που δεν είχε κάνει στο ΟΑΚΑ.

Ήταν «τελικός», αν το έχανε θα τον πήγαινε πολύ πίσω και τώρα μπαίνει ήρεμος σε τρεις εβδομάδες διαβολικές, καθώς έχει απανωτά διπλά παιχνίδια και ταξίδια.